Κόνγουει Σάβατζ: Πέθανε ο πιανίστας των Nick Cave & The Bad Seeds
Showbiz

Κόνγουει Σάβατζ: Πέθανε ο πιανίστας των Nick Cave & The Bad Seeds

Ο Κόνγουει Σάβατζ, ο πιανίστας του συγκροτήματος Nick Cave & The Bad Seeds επι 30 χρόνια, άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή σε ηλικία 58 ετών μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Ο Σάβατζ, ο οποίος εντάχθηκε στο συγκρότημα του Νικ Κέιβ μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ «The Good Son», διαγνώσθηκε με όγκο στον εγκέφαλο το 2017, γεγονός που τον έκανε να χάσει την περιοδεία του 2016 με τίτλο «Skeleton Tree».

«Ο αγαπημένος μας Κόνγουει πέθανε το απόγευμα της Κυριακής. Ένα μέλος των Bad Seeds για για περίπου 20 χρόνια. Ο Κόνγουει ήταν το ”αναρχικό νήμα” στις συναυλίες μας. Τον αγαπούσαμε πολύ όλοι, τα μέλη του συγκροτήματος αλλά και οι φαν. Ήταν αστείος, τρομακτικός, συναισθηματικός, με ”ζεστή” καρδιά, έντιμος, αληθινός. Επίσης ήταν ταλαντούχος-είχε ”χρυσή φωνή”, ψηλή, γλυκιά και γεμάτη ψυχή», είπαν τα μέλη του συγκροτήματος.
Ο γεννημένος στη Βικτόρια, Κόνγουεϊ Σάβατζ εντάχθηκε στο συγκρότημα του Νικ Κέιβ μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ «The Good Son» το 1990.

Άρχισε να παίζει πιάνο στα εφηβικά του χρόνια, ήταν μέλος πολλών συγκροτημάτων τη δεκαετία του 1980, όπως της μπάντας της κάντρι μουσικής, Feral Dinosaurs και των Happy Orphans, Dust on the Bible.

Με το συγκρότημα του Νικ Κέιβ ηχογράφησε επτά άλμπουμ συμπεριλαμβανομένων των Henry's Dream (1992), Murder Ballads (1996) και Abattoir Blues / The Lyre of Orpheus (2004).

Το 2000 κυκλοφόρησε το πρώτο σόλο άλμπουμ του, Nothing Broken με τη δική του εταιρεία, Beheaded Communications.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved