Θάλεια Ματίκα: «Χαίρομαι που βρέθηκε ένα σύγχρονο θεατρικό έργο»
Showbiz

Θάλεια Ματίκα: «Χαίρομαι που βρέθηκε ένα σύγχρονο θεατρικό έργο»

Η φετινή χρονιά είναι μεταβατική για την Θάλεια Ματίκα

Η ηθοποιός θα πρωταγωνιστεί σε μια ρομαντική κομεντί. Ένα είδος με το οποίο καταπιάνεται για πρώτη φορά.

Τη φετινή καλλιτεχνική περίοδο κάνεις μια νέα «Αρχή», όπως μπορεί να μεταφραστεί και το έργο στονοποίο θα πρωταγωνιστήσεις.

«Το «Beginning» του Ντέιβιντ 'Ελντριτζ είναι μια παραγωγή της Παναγιώτας Παρασκευοπούλου και του Κωστή Ξενόπουλου, στην οποία συμπράττω με τον Γιάννη Δρακόπουλο, έναν υπέροχο ηθοποιό, σε σκηνοθεσία του Τάσου Ιορδανίδη. Πρόκειται για μια ρομαντική κομεντί και η αλήθεια είναι ότι δεν έχω καταπιαστεί ποτέ με αυτό το είδος που μ' αρέσει πολύ - ειδικά από τον κινηματογράφο. Χαίρομαι που βρέθηκε ένα θεατρικό έργο, σύγχρονο, που έχει γραφτεί πρόσφατα και παίχτηκε για δύο σεζόν, με μεγάλη επιτυχία, στο Λονδίνο, και το ανεβάζουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Έχει όλα τα στοιχεία της ρομαντικής κομεντί. Όλα αυτά που ξέρουμε από τις ταινίες σε ένα θεατρικό έργο, και έχει ενδιαφέρον για 'εμένα όλο αυτό»

Μέχρι πρότινος πρωταγωνιστούσες, κυρίως, σε κλασικά έργα. Τι σου κέντρισε το ενδιαφέρον και είπες «ναι» στο συγκεκριμένο;

«Η αλήθεια είναι αυτή, Βέβαια; θέλω να σου πω, ότι ήταν τυχαία γεγονότα. Δεν ήταν τόσο συνειδητά ότι «τώρα θα κάνω κλασικό ρεπερτόριο» και «τώρα αυτό». Εξαρτάται τι έργο υπάρχει και τι συνεργασία προκύπτει. Τώρα, σ' αυτό το έργο, δίνεται η ευκαιρία στον ηθοποιό να ξεδιπλώσει ουσιαστική την προσωπικότητα του επί σκηνής από ό,τι σ' ένα κλασικό έργο, που υπάρχουν σαφείς δομές από τον συγγραφέα στο τι είναι ο εκάστοτε ήρωας. Ακόμη οι δύο συμπαίκτες πρέπει να έχουν τρομερή επικοινωνία»

Δεδομένου ότι απαιτείται τρομερή επικοινωνία επί σκηνής, δεν θα ήταν προτιμότερο να έπαιζες με κάποιον που τον ξέρεις καλά;

«Τον Γιάννη Δρακόπουλο τον γνώριζα μόνο ως συνάδελφο, δεν είχε τύχει να συνεργαστούμε. Είναι τόσο ωραίος και ταλαντούχος ηθοποιός που σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή που βρίσκεσαι μαζί του επί σκηνής. Πιστεύω ότι ο ρόλος του πάει γάντι» εξήγησε στο Mytv.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved