Πού χάθηκε ο μαέστρος της Αννίτας Πάνια; Πού βρίσκεται και με τι ασχολείται σήμερα;
Showbiz

Πού χάθηκε ο μαέστρος της Αννίτας Πάνια; Πού βρίσκεται και με τι ασχολείται σήμερα;

Ο Βαγγέλης Νινίκας ήταν μαέστρος από την ορχήστρα που υπήρχε στις βραδινές εκπομπές της Αννίτας Πάνια. 

Έχει τη δική του ιστορία στην TV, που ξεκινά από τη δημόσια τηλεόραση τη δεκαετία του ’80, όπου έπαιζε μουσική σε ζωντανές εκπομπές.

Επίσης, ξεχώρισε και ως η «ψυχή» του θρυλικού ρεστοράν Yesterday’s, που συγκέντρωνε την αφρόκρεμα της πολιτικής, καλλιτεχνικής και επιχειρηματικής ζωής για περισσότερα από 20 χρόνια. Πού βρίσκεται σήμερα και με τι ασχολείται;

Σήμερα, ο μουσικός ασχολείται με το δικό του ξενοδοχείο στην Πάρο, το «Kalimera Paros», που βρίσκεται στη Σάντα Μαρία, και παράλληλα φέτος έφτιαξε τη δική του ορχήστρα, με σκοπό να δίνει συναυλίες με τραγούδια από τις δεκαετίες του ’70, του ’80 και του ’90 σε όλη την Ελλάδα.

Ο Βαγγέλης Νινίκας γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας και εγκαταστάθηκε στην Ηλιούπολη σε ηλικία 10 ετών, όπου ζει μέχρι σήμερα. Η μητέρα του, ως καθηγήτρια πιάνου, αλλά και ο πατέρας του, που ήταν φιλόλογος-λυκειάρχης και λάτρης της βυζαντινής μουσικής, του μετέδωσαν την αγάπη για τη μουσική. Γι’ αυτό και από μικρός πήρε μαθήματα πιάνου από τη μητέρα του και από τα 15 και μετά φοίτησε για 10 χρόνια στο Ωδείο Ηλιούπολης. Ωστόσο, τελειώνοντας το γυμνάσιο σπούδασε σκηνοθεσία στην ΑΣΠ (Ανωτέρα Σχολή Κινηματογράφου, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου), αλλά και στο Λονδίνο, στο Polytechnic of Central London School, όπου παρακολούθησε σεμινάρια σκηνοθεσίας. «Παρ' όλα αυτά, η μουσική ήταν μες στο αίμα μου και το 1977 η γνωριμία μου με τον Μάικ Ροζάκη ήταν μοιραία, αφού με πήρε μουσικό στην ορχήστρα του, στο On the rocks, στη Βάρκιζα. Ακολούθησε η συνεργασία μας στο μιούζικαλ “Jesus Christ Super Star”, στο Θέατρο Καλουτά, και από κει και πέρα όλα πήραν τον δρόμο τους για τη μουσική πορεία μου», δήλωσε στην εφημερίδα espresso.

To 1979 o Βαγγέλης Νινίκας δημιούργησε το θρυλικό music restaurant Yesterday’s, στον χώρο του πατρικού σπιτιού του στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης. «Μιλάμε για μοναδικές στιγμές διασκέδασης, που κράτησαν μέχρι το 2000. Η εξυπνάδα ήταν ότι είχα πάρει νέους μουσικούς, με ταλέντο και αγάπη στη μουσική, που έπαιζαν με πολύ κέφι, αναβιώνοντας τα πάρτι της δεκαετίας του ’60. Και ποιοι δεν πέρασαν από το μαγαζί: ο Αντώνης Σαμαράκης, ο Αντώνης Τρίτσης, η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Γιάννης Κακουλίδης, ο Τάκης Χρυσικάκος, ο Λευτέρης Βουρνάς και πάρα πολλοί άλλοι καλλιτέχνες, πολιτικοί και κοσμικοί γενικότερα σύχναζαν εκεί. Mάλιστα, στο μαγαζί έκανε τα γενέθλιά του και ο Ρίτσαρντ Ράιτ, ο κιμπορντίστας των Pink Floyd» μας αποκαλύπτει o Βαγγέλης Νινίκας, που στη δεκαετία του ’80 -λόγω της γνωριμίας του με τον σκηνοθέτη Τάσο Μπιρσίμ- συνεργάστηκε με πολλές εκπομπές της ΕΡΤ ως μουσικός, αλλά ακόμη και ως παρουσιαστής: «Σε οποιαδήποτε μουσική εκπομπή γινόταν εκείνη την εποχή εγώ ήμουν μέσα, αναλαμβάνοντας το μουσικό μέρος της».

«Συνεργάστηκα με την Ελενα Ακρίτα και τον Δημήτρη Κωνσταντάρα στη ζωντανή εκπομπή τους με τον τίτλο “Κυριακάτικα”, αλλά και σε εκπομπές με τον Γιώργο Παπαδάκη, τη Νατάσα Ράγιου και άλλους παρουσιαστές και παρουσιάστριες. Μάλιστα, η Ρούλα Κορομηλά στην πρώτη ζωντανή εκπομπή της στην EΡΤ εμένα είχε καλεσμένο και, επειδή είχε πολύ τρακ, οι κάμερες ήταν όλες πάνω μου» θυμάται και προσθέτει ότι μία από τις καλύτερες τηλεοπτικές εμφανίσεις του ήταν στην εκπομπή «Ευτυχισμένες Μέρες», με τον ίδιο σε δύο ρόλους (παρουσιαστής και διευθυντής ορχήστρας), που παίχτηκε σε 13 επεισόδια και περιελάμβανε μουσικές και τραγούδια από τις δεκαετίες του ’60 και του ’70.

Το 1999 συνεργάστηκε με την τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 «Με φόρα», που παρουσίαζαν ο Βλάσης Μπονάτσος και η Αννίτα Πάνια. Και για τους δύο έχει να πει τα καλύτερα: «Ο Βλάσης ήταν ένας πολύ γνήσιος ροκάς, όχι μόνο στη μουσική αλλά και στον τρόπο ζωής του. Αν ζούσε, ίσως η σημερινή τηλεόραση να ήταν διαφορετική, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον τρόπο παρουσίασης των εκπομπών. Οσο για την Αννίτα, το κουμπαράκι μου, όπως τη λέω -γιατί με έχει παντρέψει με τη σύζυγό μου Λία, τα τελευταία χρόνια δεν βρισκόμαστε, αλλά εγώ και η γυναίκα μου την αγαπάμε πάντα». Με τα καλύτερα λόγια μιλά για τις εκπομπές «Je t’ aime», «Ζαμανφού» κ.ά. «Ο κόσμος έκανε ουρές απέξω για να μπει ως κοινό, να τις παρακολουθήσει ζωντανά. Και βέβαια, υπήρχε κι ένας Νίκος Καρβέλας στα μεγάλα κέφια του, που έγραφε όλα αυτά τα τραγούδια για ιδιαίτερα ταλέντα, τα οποία άφησαν εποχή».

Σήμερα, θυμάται τα παλιά με μια γλυκιά νοσταλγία και κοιτάζει μπροστά για όλα τα καινούργια που έχει στο μυαλό του να δημιουργήσει!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved