Η συγκινητική στιγμή με την Χρονοπούλου στην κηδεία της Παπουτσή
Showbiz

Η συγκινητική στιγμή με την Χρονοπούλου στην κηδεία της Παπουτσή

Ένας από τους καλύτερους φίλους της Τζέσυς Παπουτσή ήταν ο Παύλος Κοντογιαννίδης. Οι δυο ηθοποιοί ήταν πολύ κοντά όσο εκείνη ζούσε και μάλιστα κάνανε και σχέδια για μια φιλανθρωπική κίνηση που δεν πρόλαβαν όμως να ολοκληρώσουν.

-Είχες επαφή μαζί της τον τελευταίο καιρό;

«Ο παπάς που κάναμε τα μνημόσυνα μου είπε: «Κοντογιαννίδη, μη μου λες τίποτα, τα ξέρω όλα για σένα από την Τζέσυ. Το κτήμα στο Βαρνάβα, το διπλό κρεβάτι, το ατομικό δωμάτιο, το κοινόβιο που θα δημιουργούσατε» τόνισε στο Λοιπόν.

-Θα δημιουργούσατε κάποιο κοινόβιο;

«Το κοινόβιο που θα δημιουργούσαμε οι συνταξιούχοι, οι εύποροι, γιατί τότε έτσι λέγαμε, ότι θα πάρουμε χρήματα ως εύποροι καλλιτέχνες, αφού δουλεύουμε 40 χρόνια, και πήραμε κυριολεκτικά μια π@π@ρι@, αλλά το κτήμα υπάρχει ακόμα εκεί, με κενά τα κρεβάτια και τα δωμάτια.»

-Το «διπλό κρεβάτι, το ατομικό δωμάτιο» που αναφέρεις τι είναι;

«Είχε κλείσει κλίνη εκεί η Τζέσυ, γιατί είχαμε πει να κάνουμε ένα κοινόβιο, το σπίτι των απόμαχων ηθοποιών. Οκτώ δωμάτια για να φιλοξενήσουμε τους πολύ κολλητούς. Είναι έτοιμο, αλλά ένας ένας οι φίλοι «φεύγουν». Η Τζέσυ θα ήταν η πρόεδρος του σωματείου. Με την Τζέσυ είχαμε βρεθεί και είχαμε φάει μαζί πρόσφατα. Δύο εβδομάδες πριν είχαμε βρεθεί και είχαμε φάει στο σπίτι τους και τα λέγαμε μεταξύ σοβαρού, αστείου και κλάματος. Αγκαλιές, φιλιά... Της είχα υποσχεθεί πριν από 3 χρόνια να πάω να κάτσω στην Ιτέα, στο σπίτι τους, και το προγραμματίζαμε. Η Τζέσυ ήταν το πιο ροκ άτομο που έχω γνωρίσει ποτέ στη ζωή μου. Περίμενα στο 40ήμερο μνημόσυνο ξαφνικά να πάμε και να φύγουμε μη βγει η Τζέσυ και πει: «Άντε τελειώνετε επιτέλους, αρκετά καθίσατε, ήπιατε και τους καφέδες». Ήταν ένα θεϊκό πλάσμα. Η εκκλησία, είχα πει κάποτε, ότι πρέπει να ανακηρύξει εν ζωή μια αγία, κι αυτή είναι η Τζέσυ Παπουτσή, το βαπτιστικό της ήταν Γεσθημανή, η αγία Γεσθημανή. Μου είχε πει τότε: «Τι πήγες και είπες, μωρέ, δεν ντρέπεσαι;». Στην κηδεία της ήταν όλοι εκεί. Υπήρξε μια πολύ δυνατή σκηνή στην κηδεία της...»

- Ποια ήταν αυτή η σκηνή;

«Ήταν η Μαίρη Χρονοπούλου. Κάναμε ένα καλοκαίρι παρέα μαζί με την Τζέσυ και τη Μάρω Κοντού. Όταν είδα τη Μαίρη να φτάνει ως το μνήμα και να σηκώνεται από το αναπηρικό καρότσι για να εναποθέσει ένα λουλούδι που κράταγε, αυτό ήταν η ηρωική σκηνή της κηδείας.»

- Ελάχιστοι γνώριζαν ότι νοσηλευόταν στην εντατική μονάδα τον τελευταίο καιρό. Είχε επαφή με το περιβάλλον ή βρισκόταν σε καταστολή;

«Είχε επαφή, είχε συνέλθει. Πήγε κι έκανε μια επέμβαση στον εγκέφαλο, στο νοσοκομείο «Γεννηματάς». Ο Γιάννης μου είχε πει ότι έκανε την επέμβαση, συνήλθε και περίμεναν να βγει από την εντατική. Τη δεύτερη μέρα μου είπε ότι είναι εντάξει, κουνούσε τα χέρια και τα πόδια της μπορούσε να μιλήσει και να συνεννοηθεί. Του είχαν πει ότι μόλις βγει από την εντατική, σε λίγες μέρες θα φύγουν από το νοσοκομείο και θα πάνε στο σπίτι. Το θέμα είναι ότι εκεί μέσα είναι ο παράδεισος των μικροβίων, κόλλησε μικρόβιο κι έπαθε λοίμωξη του αναπνευστικού την τέταρτη μέρα. Ο οργανισμός της ήταν εξασθενημένος και η λοίμωξη την αποτέλειωσε, αυτά μου είπε ο Γιάννης».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved