Αιμίλιος Χειλάκης: «Όποιος ηθοποιός πει ότι ζει το ρόλο μάλλον το λέει για να γοητεύσει»
Showbiz

Αιμίλιος Χειλάκης: «Όποιος ηθοποιός πει ότι ζει το ρόλο μάλλον το λέει για να γοητεύσει»

Ο Αιμίλιος Χειλάκης πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί την παράσταση «Αντιγόνη».

Ο έμπειρος ηθοποιός σε συνέντευξή του, ανέφερε τη γνώμη του για τέτοιου είδους παραστάσεις, ενώ τόνισε πως κανένας ηθοποιός δεν ζει το ρόλο του και όποιος το λέει είναι μόνο για να γοητεύσει.

-Ποιος είναι ο δικός σου μύθος, τον οποίο ζεις ή διατηρείς μέχρι σήμερα;

«Δεν ξέρω καν τι είναι. Ασχολούμενος με τους μύθους αυτούς ως επαγγελματίας παραμυθάς, με γοητεύουν τόσο πολύ, επειδή μιλάνε για τα βαθύτερα μας, είναι πολύ σημαντικοί και καταλαβαίνω ποιος είμαι μέσα από αυτούς, αυτή είναι η δουλειά τους. Δεν μπορώ να ορίσω προσωπικό μύθο. Δεν μπορώ να δω πάρα πολύ χορό ή να ακούσω πάρα πολύ μουσική και γι’ αυτό υπάρχουν οι μαγικοί συνεργάτες, η Αγγελική Στελλάτου και ο Σταμάτης Κραουνάκης, που ξέρουν τι θα κάνουν. Δεν μπορώ να ξέρω τις νέες μορφές στα εικαστικά, γι’ αυτό έχω την Εύα Νάθενα».

- Ποια είναι η γνώμη σου για παραστάσεις του ίδιου είδους θεάτρου που κάνεις κι εσύ αυτή τη στιγμή; Κάποιοι τις θεωρούν μεταλλαγμένες, προχωρημένες, πειραγμένες, μεταμοντέρνες...

«Το μεταμοντέρνο είναι ένας τεράστιος όρος στην τέχνη και το χρησιμοποιούμε πολλές φορές λάθος. Κανένας καλλιτέχνης δεν λέει ότι κάνει μεταμοντέρνο θέατρο. Η κρίση των ανθρώπων βάζει μια ταμπέλα. Δεν γίνομαι ο ρόλος, σας λέω τι είπε ο ρόλος σ' ένα λογοτεχνικό φανταστικό παρελθόν, δεν θα γίνω ποτέ ο ρόλος, δεν γίνομαι ο Κρέοντας. Λέω ακριβώς όπως το είπε κάποια στιγμή. Αυτό, επειδή κάποιοι δεν μπόρεσαν να το διαχειριστούν, το βιάσανε. Εμείς λέμε ιστορίες, δεν τις ζούμε, τις παίζουμε. Αυτό το βάσανο του υπέροχου 20ού αιώνα της υποκριτικής, του ψυχολογικού θεάτρου, του να ζήσεις το ρόλο. Όποιος ηθοποιός πει ότι ζει το ρόλο μάλλον το λέει για να γοητεύσει, για να πει ότι κάνει κάτι δύσκολο».

-Οι περισσότεροι ηθοποιοί αναφέρουν ότι «κοιμούνται με το ρόλο» τους

«Καλά... δεν θα ξυπνήσει ποτέ όποιος κοιμάται με το ρόλο. Ξέρεις τι λέμε κάποιοι συνάδελφοι γι’ αυτό; «Μπήκες στο ρόλο;» και απαντάει ο άλλος: «Μπα, δεν μπόρεσα, ήταν άλλος μέσα»! Ο Γιάννης Μπέζος λέει: «Αν με δείτε να βουτάω στο ρόλο, ελάτε να με βγάλετε για να μην πνιγώ, πετάξτε μου και κανένα μπρατσάκι». Δεν συμβαίνει αυτό», αναφέρει στο ΛΟΙΠΟΝ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved