Θεοφάνους: «Θα έπρεπε η μουσική ν' αντιμετωπίζεται όπως και τα υπόλοιπα μαθήματα στο σχολείο»
Showbiz

Θεοφάνους: «Θα έπρεπε η μουσική ν' αντιμετωπίζεται όπως και τα υπόλοιπα μαθήματα στο σχολείο»

Ο Γιώργος Θεοφάνους ετοιμάζει το επόμενό του επαγγελματικό εγχείρημα. 

Ο μουσικοσυνθέτης με τις πολλές επιτυχίες, εκφράζει την επιθυμία του η μουσική ν' αντιμετωπίζεται στα σχολεία όπως και τα υπόλοιπα μαθήματα.

Μετά τη συναυλία στο Ηρώδειο, ποια θα είναι τα επόμενα σχέδιά σας; Δουλεύετε κάποιο άλλο μουσικό project;

«Ξεκινάω εμφανίσεις στην Κύπρο μαζί με την Ευρυδίκη, τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου και τη Δέσποινα Ολυμπίου. Κάτι το οποίο ξεκινήσαμε πέρυσι με τον Κωσταντίνο και φέτος η παρέα αλλάζει, μεγαλώνει, γίνεται παρέα φίλων αγαπημένων και ελπίζω να κρατήσει για όλο τον χειμώνα. Παράλληλα, ετοιμάζω ένα πολύ μεγάλο έργο, το οποίο θα έπαιζε στο Ηρώδειο τον επόμενο μήνα, ένα ορατόριο με τον τίτλο «Παναγιά, η μητέρα του φωτός». Οι παραστάσεις θα γίνουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 7 & 8/2/2019. Και πρόκειται για ένα θρησκευτικό μουσικό υπερθέαμα στο οποίο συμμετέχει συμφωνική ορχήστρα, χορωδίες, σολίστες, και το οποίο θα μεταφερθεί και σε άλλες πρωτεύουσες του κόσμου. Στόχος είναι όπου υπάρχει ορθοδοξία»

Θεωρείτε πως η μουσική Παιδεία απουσιάζει από τη μόρφωσή μας;

«Θα έπρεπε να αντιμετωπίζουμε τη μουσική παιδεία όπως αντιμετωπίζουμε τα μαθηματικά, τη φυσική, τη χημεία κ.λπ.

Κάνουμε χημεία στο σχολείο για να γίνουμε χημικοί; Κάνουμε φυσική για να γίνουμε φυσικοί; Όχι, βέβαια, το κάνουμε για την παιδεία και την εκπαίδευση. Το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε και με τη μουσική. Δεν μπορώ να διανοηθώ έναν αρχαίο Έλληνα να διδάσκεται αστρονομία, μαθηματικά και όχι μουσική»

Σε μια παλιότερή σας επιτυχία, που είχατε γράψει τη μουσική και είχε ερμηνεύσει ο Πασχάλης Τερζής, οι στίχοι έλεγαν «Ο δικός μου ο δρόμος μ’ έχει χρόνια διαλέξει, στην οδό γράφει «μόνος», επικίνδυνη λέξη». Στον δρόμο του Γιώργου Θεοφάνους, τι γράφει η οδός;

«Στην οδό γράφει… γεμάτος και ευγνώμων»

Τέλος, αν η κοινωνία ήταν φτιαγμένη πάνω σε ένα πεντάγραμμο και εσείς ως συνθέτης μπορούσατε να της βάλετε τις νότες, πώς θα φτιάχνατε τη μελωδία;

«Με μια χαρμολύπη διάχυτη σίγουρα. Η ζωή έχει και τα πάνω και τα κάτω της, δεν είναι όλα πότε ρόδινα και δεν είναι όλα πότε μαύρα. Θυμήθηκα μια φράση ενός γέροντα που έλεγε «εκεί που θερίζει ο διάβολος, σπέρνει ο ΘΕΟΣ»!»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved