Δείτε πως φωνάζουν την Ιωάννα Τριανταφυλλίδου στην Αμερική
Showbiz

Δείτε πως φωνάζουν την Ιωάννα Τριανταφυλλίδου στην Αμερική

Η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου τα τελευταία δύο χρόνια ζει στην Αμερική όπου πήγε για μαθήματα υποκριτικής και πλέον εργάζεται.

Ήρθε στην Ελλάδα για λίγους μήνες για να παρουσιάσει το Bake off στον Alpha.

Ποια κομμάτια της κοσμοθεωρίας της άλλαξαν από την εμπειρία της στις ΗΠΑ;
«Από πού να αρχίσω. Όσο βγαίνεις από τη ζώνη άνεσης σου, ταξιδεύεις και γνωρίζεις νέους ανθρώπους και κουλτούρες, επαναπροσδιορίζεις σε μεγάλο βαθμό τα θέση σου στον κόσμο. Για έναν Έλληνα, η Αθήνα είναι ο υπέρτατος στόχος. Μετά, βγαίνεις στο εξωτερικό και συνειδητοποιείς πως η Ελλάδα πλασάρεται σε χαμηλή θέση παγκοσμίως. Η εμπειρία της Αμερικής με κινητοποίησε.'Εχω γνωρίσει ανθρώπους που είναι ακούραστοι όταν πρόκειται να κυνηγήσουν τα όνειρα τους, που δημιουργούν από μόνοι τους τις ευκαιρίες για να προχωρήσουν. Δημιουργικοί, απενοχοποιημένοι. Θυμάμαι πως μέχρι να συνηθίσω τον τρόπο ζωής στη Νέα Υόρκη, όταν πρωτοπήγα, είχα τα μαθήματα που διαρκούσαν μεγάλο μέρος της ημέρας, αλλά τις υπόλοιπες ώρες δεν έπαυα να είμαι μία ακόμη τουρίστρια σε μια πόλη που έχει τόσα πράγματα να δεις, οπότε έκανα τις βόλτες μου.

Όμως, από κάποιο σημείο και μετά, άρχισα να νιώθω τύψεις, πως είμαι αργόσχολη που το κάνω. Αυτό είναι και κακό, δεν θα πρέπει να φτάσεις στο άλλο άκρο, να γίνεις workaholic και να μην έχεις χρόνο για τον εαυτό σου. Επίσης, οι στόχοι μου διευρύνθηκαν με το που βγήκα από την Ελλάδα. Στην Αμερική δεν υπάρχει ταβάνι και το περιθώριο εξέλιξης δεν έχει όρια. Τέλος, ενώ δεν με θεωρούσα πουριτανή ή προκατειλημμένη, όταν τελικά πηγαίνεις σε τόσο πολυπολιτισμικές πόλεις και ακούς τόσες ιστορίες, μπορώ να παραδεχτώ πως ορισμένες σκέψεις που έκανα κοντραρίζονταν με την ηθική και τον τρόπο που έχω μεγαλώσει. Και καταλάβαινα πως έχω διδαχτεί να είμαι παραδοσιακή σε κάποια πράγματα. Αυτό σταδιακά άλλαξε και χαίρομαι πολύ. Έτσι βλέπεις ανθρώπους και συνηθίζεις να μην κρίνεις τίποτε. Μου αρέσει ως άνθρωπος να είμαι ανοιχτή στο να ακούσω το οτιδήποτε και να μη μου βγαίνει υποσυνείδητα ή ασυνείδητα το ε, τώρα!».

Ποια είναι η ιστορία που έχεις διηγηθεί πιο πολλές φορές στους φίλους σου από τις περιπέτειές σου στις ΗΠΑ;
«Το πώς προφέρουν το όνομά μου. Ακόμη και γραπτώς να το έβλεπαν, δεν κατάφερναν να το πουν σωστά. Έχει τύχει να το διαβάσουν «Λοάνα». Στα Starbucks είχε επίσης πλάκα, έλεγα Ιωάννα για να δω πώς θα το γράψουν. Οι Λατίνοι τα κατάφερναν καλύτερα γράφοντας «Γιοάνα». Στο επίθετο γίνεται, όμως, ο πραγματικός χαμός. Υπήρχαν φορές που δεν καταλάβαινα πως φώναζαν εμένα. Οι περισσότεροι πρόφεραν το όνομα «Αϊοένα» και το επίθετο πολλές φορές το εγκατέλειπαν στη μέση, λέγανε «Τραναλά». Κι έπρεπε να καταλάβω πως εννοούν εμένα. Αυτό ήταν κάτι με το οποίο γελούσαμε καθημερινά», αποκαλύπτει στο People.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved