Ελένη Ράντου: «Ήμουν παιδί εργατικής οικογένειας από το Αιγάλεω, με μόρφωση πανεπιστημιακή»
Showbiz

Ελένη Ράντου: «Ήμουν παιδί εργατικής οικογένειας από το Αιγάλεω, με μόρφωση πανεπιστημιακή»

Η Ελένη Ράντου σε συνέντευξή της μίλησε για το χιούμορ της, τις σπουδές που έκανε αλλά και για τους γονείς της.

Πώς θα χαρακτηρίζατε το χιούμορ σας με μία λέξη;

Αυτοσαρκαστικό. Αλλά αυτό δεν είναι πάντα αποδεκτό. Οι πολύ αστικοί κύκλοι,- για παράδειγμα, γελάνε πιο διακριτικά και με άλλα πράγματα. Εγώ από παιδί είχα ένα χιούμορ αταξικό και, πολλές φορές, κανιβαλικό.

Τι παιδί ήσασταν;

Παιδί εργατικής οικογένειας από το Αιγάλεω, με μόρφωση πανεπιστημιακή. Ήταν λίγο μπερδεμένο το πού είμαι. Κάπου δεν χώραγα, κάπου περίσσευα. Και αυτό με έκανε να μην ξέρω πού ανήκω. Το θέατρο έχει την ευλογία τις διαφορετικότητες να μπορεί να τις εντάξει, να τις χωρέσει και μη σου πω να τις επιβραβεύσει κιόλας. Οπότε εκεί ένιωσα ότι κάπου ανήκω στ’ αλήθεια.

Τι έχετε σπουδάσει;

Γαλλική Φιλολογία. Σκεφτόμουν μάλιστα να ακολουθήσω το τμήμα Μετάφρασης. Ακόμη και ως καθηγήτρια πανεπιστημίου με είχα φανταστεί. Γενικά, σε θέσεις πίσω από τα φώτα. Δεν ήταν τα φώτα που με μαγνήτισαν στο θέατρο. Περισσότερο η φαινομενική ανοχή του καλλιτεχνικού χώρου στην πολυπλοκότητα και τη διαφορετικότητα.

Οι γονείς σας τι δουλειά έκαναν;

Η μητέρα μου οικιακά. Ο πατέρας μου είχε αλλάξει πολλές δουλειές. Είχε τελειώσει Πάντειο που εκείνα τα χρόνια ήταν σπάνιο, αλλά είχε βρεθεί από το να έχει δικά του πούλμαν και να διορ­γανώνουμε εκδρομές στα Ιεροσόλυμα μέχρι ασφαλιστής στην Εθνική. Εκεί τελείωσε και τη ζωή του. Οπότε ως παιδί είχα ζήσει εποχές πολύ άνετες οικονομικά και εποχές οικονομικά δύσκολες.

Πηγή: Down Town

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved