Showbiz

Κατερίνα Μισιχρόνη: Η υποκριτική, η ελαιοπαραγωγή και τα μαθήματα ελαιογνωσίας

Αυτή την περίοδο κάνει πρόβες για  το «Δείπνο», το οποίο θα ανέβει στο σύγχρονο Θέατρο στις 16 Νοεμβρίου.

Η Κατερίνα Μισιχρόνη, όμως, εκτός από την υποκριτική ασχολείται και με την ελαιοπαραγωγή μαζί με τον ξάδελφό της.

«Είναι κι αυτό μια απαιτητική πρόκληση γιατί είμαστε μόνοι μας. Είναι όμως μια πολύ δημιουργική ενασχόληση. Ακόμα βέβαια είμαστε μικροί, αλλά ευελπιστούμε να μεγαλώσουμε. Είμαστε από πάνω, το στηρίζουμε, το προωθούμε, κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε». Στο λάδι την ελκύουν δύο πράγματα, όπως ομολογεί. «Το πρώτο είναι συναισθηματικής φύσεως. Συνδέεται με τη ζωή μου όταν ήμουν μικρή, γιατί μεγάλωσα εκεί με τον παππού και τη γιαγιά μου που τους λατρεύω. Εκανα διακοπές στο χωριό κάθε Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι με τα ξαδέλφια μου, ήμουν μέσα στον ελαιώνα, μας πήγαινε ο παππούς μου στον συνεταιρισμό για να δούμε πώς βγαίνει το λάδι. Αν δεν υπήρχε στο τραπέζι φρέσκο λάδι, δεν τρώγαμε. Το δεύτερο είναι ότι αγαπώ πάρα πολύ τη φύση. Οτιδήποτε βγαίνει από το χώμα το θεωρώ ιερό. Κι αυτό με συγκινεί. Η φύση για μένα είναι άρτια».

Τι νιώθει ότι έχει κληρονομήσει από τον παππού και τη γιαγιά της; «Νομίζω ότι από τη γιαγιά μου έχω κληρονομήσει μια απλότητα. Η γιαγιά μου δεν είχε τελειώσει ούτε το γυμνάσιο, αλλά ήταν ο πια ευγενής, βαθιά καλλιεργημένος, απλός και σοφός άνθρωπος που έχω γνωρίσει. Και αυτό μου το μετέδωσε από πολύ μικρή ηλικία, ότι το απλό δεν είναι αναγκαστικά και απλοϊκό. Αυτό που ίσως να έχω πάρει από τον παππού μου είναι ένα... δαιμόνιο, ένα επιχειρηματικό πνεύμα. Ηταν μαθηματικός και φοβερός επιχειρηματίας, πολύ γειωμένος, ρεαλιστής και λογικός». Πέραν όλων αυτών, το λάδι και η παραγωγή του της προσφέρει γνώση: παρακολουθεί. σεμινάρια, πηγαίνει σε εκθέσεις, ψάχνεται διαρκώς. «Η εκπαίδευση είναι ατελείωτη σ' αυτό το κομμάτι, όπως άλλωστε και το τι μπορείς να κάνεις. Πώς θα καλλιεργήσεις τις ελιές σου, πώς θα επιλέξεις να ρίξεις τον καρπό, τι μέθοδο θες να ακολουθήσεις, τι θες να το κάνεις μετά, πώς να το πουλήσεις, γιατί να το πουλήσεις, με άρωμα ή χωρίς άρωμα, βιολογικό ή όχι. Είναι πάρα πολλά. Παραδίδουμε και μαθήματα ελαιογνωσίας. Δυο χρονιές έγιναν στο εστιατόριο "Σελήνη" του κ. Χατζηγιαννάκη, ο οποίος πήρε το ρίσκο γιατί του άρεσε η ιδέα και τον ευχαριστώ πολύ που μας έδειξε εμπιστοσύνη. Φέτος έχουμε αποφασίσει να διοργανώσουμε κάτι αντίστοιχο και στην Αθήνα», λέει στο Gala.

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved