Βάσω Καβαλιεράτου: «Αγχώθηκα λίγο για το αν θα ξαναμπώ στη δουλειά κι αν θα με θυμούνται στον χώρο»
Showbiz

Βάσω Καβαλιεράτου: «Αγχώθηκα λίγο για το αν θα ξαναμπώ στη δουλειά κι αν θα με θυμούνται στον χώρο»

Για τη θεατρική παράσταση «Πνεύμονες» μίλησε η Βάσω Καβαλιεράτου.

Η ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή της, ανέφερε τον λόγο που το κοινό έχει «αγκαλιάσει» το συγκεκριμένο έργο και αν σκέφτηκε έστω και μια στιγμή να μην κάνει παιδί για να μην μείνει εκτός χώρου.

Oι «Πνεύμονες» επιστρέφουν με νέο κύκλο παραστάσεων. Πώς αισθάνεσαι;

«Είμαι πολύ χαρούμενη που συνεχίζουμε, γιατί είναι μια δουλειά που την έχω αγαπήσει και έχει ενδιαφέρον που θα γίνει με την αρχική διανομή, με τον Αποστόλη Τότσικα. Το ξεκινήσαμε μαζί και πέρυσι ήρθε ο Μάξιμος Μουμούρης με τον οποίο, επίσης, βρήκαμε ωραία πράγματα, ενώ τώρα με τον Αποστόλη θα το πάμε ένα βήμα παρακάτω».

Γιατί το κοινό «αγκάλιασε» το συγκεκριμένο έργο;

«Πρόκειται για ένα καταπληκτικό, σύγχρονο, έργο που αφορά πολύ τον κόσμο. Το θέμα του έχει στο επίκεντρο ένα ζευγάρι, λίγο μετά τα 30, που σκέφτεται να κάνει ένα παιδί. Ξεκινάει ο προβληματισμός και το άγχος για το τι σημαίνει να κάνεις ένα παιδί σήμερα, τι σημαίνει γι’ αυτό το ζευγάρι αλλά και γενικότερα για έναν νέο άνθρωπο που βιώνει διάφορες δυσκολίες. Ακόμη, ο Ντάνκαν ΜακΜίλαν, θίγει το ζήτημα του περιβάλλοντος: Ότι ο πλανήτης καταστρέφεται, τα αποθέματα είναι λίγα, γιατί να φέρουμε στον κόσμο ένα παιδί; Θέματα σύγχρονα, δοσμένα με άμεσο τρόπο. Αυτό αρέσει στον κόσμο. Είναι σαν να κοιτάζει, μέσα από μια κλειδαρότρυπα, ένα ζευγάρι».

Τελικά, γιατί ένα ζευγάρι γύρω στα 30 φοβάται να κάνει παιδί;

«Διανύουμε μια αρκετά δύσκολη εποχή και πράγματα που στο παρελθόν μπορεί να μην τα σκεφτόμασταν ούτε καν μία φορά, τώρα κάνουμε δύο, τρεις και πέντε σκέψεις. Εχουν αλλάξει πια τα δεδομένα στον οικονομικό τομέα, αφού οι άνθρωποι δουλεύουμε πολύ περισσότερο και οι γυναίκες που θέλουν να γίνουν μαμάδες δεν έχουν αυτή την πολυτέλεια να πουν ότι θα μείνουν στο σπίτι για να μεγαλώσουν το παιδί. Πρακτικοί λόγοι, οι οποίοι μπορούν να αναστείλουν μια τέτοια απόφαση. Μία γυναίκα που ξέρει ότι θα κάνει ένα παιδί και στους δύο μήνες πρέπει να γυρίσει στη δουλειά της, γιατί αν τον αφήσει ουσιαστικά βγαίνει από την αγορά, και θα την αντικαταστήσει κάποια άλλη, έχει ένα άγχος».

Βρέθηκες στο δίλημμα να μην κάνεις παιδί για να μη μείνεις εκτός χώρου;

«Από μικρή ήθελα και με κάποιον τρόπο ήμουν σίγουρη ότι θα κάνω παιδί. Με όποιο κόστος. Οταν γέννησα και είδα τι σημαίνει ένα παιδί και πόσο ανάγκη έχει τη μητέρα του, ειδικά το πρώτο διάστημα και ήθελα κι εγώ να περνάω χρόνο κοντά του, έπρεπε να κάνω πίσω στη δουλειά μου. Αγχώθηκα λίγο για το αν θα ξαναμπώ στη δουλειά κι αν θα με θυμούνται στον χώρο, αλλά δεν με τρόμαξε ώστε να κάνω πίσω».

Πόσο σημαντική είναι η στήριξη του συντρόφου;

«Θαυμάζω τις γυναίκες που αποφασίζουν να κάνουν ένα παιδί μόνες τους. Το βρίσκω τρομερά δύσκολο και θέλει, πραγματικά, δύναμη και θέληση. Στη δική μου περίπτωση, δεν ξέρω πώς θα γινόταν αν δεν είχα τον Φοίβο (σ.σ.: Δεληβοριά), από όλες τις απόψεις», τονίζει στο MY TV.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved