Δημήτρης Μακαλιάς: «Παλέψαμε για να μην αλλάξουμε την καθημερινότητα μας»
Showbiz

Δημήτρης Μακαλιάς: «Παλέψαμε για να μην αλλάξουμε την καθημερινότητα μας»

Πριν από ένα χρόνο η σύζυγός του Αντιγόνη Ψυχράμη έφερε στον κόσμο τον καρπό του έρωτα τους.

Ο Δημήτρης Μακαλιάς μιλάει για το… ρόλο του πατέρα, τι έχει αλλάξει στη ζωή του από τότε που έγινε μπαμπάς, ενώ παράλληλα σχολιάζει αν του μοιάζει ο γιος του.

-Τι ενεργοποίησε εντονότερα σ' εσένα ο ερχομός του γιου σου;
«Οι βασικές αρχές έρχονται στη ζωή κάποιου από τα πρώτα χρόνια του μέσα στην οικογένεια του, οι φίλοι και ο περίγυρος σου δίνουν τα πρότυπα σου, με τα οποία μεγαλώνεις και κουβαλάς. Αυτά τα πρότυπα κουβαλάω κι εγώ. Με τον τρόπο που ζούμε έχουμε πολλά πράγματα πού προσπαθούν να μας αλλοιώσουν, να μας αλλάξουν, οπότε χρειάζεται και αντίσταση. Η τηλεόραση πολύ εύκολα μπορεί να σε οδηγήσει σε πράγματα που δεν θέλεις να κάνεις. Συνέχεια έχω στο μυαλό μου την αντίσταση στο εύκολο, στο «κακό», για να κρατάω τις βάσεις, τις αρχές μου και να μην αλλοιώνομαι. Όταν εμφανίζεται στη ζωή σου ένα παιδί αυτά μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο, έχεις ανάγκη να προστατέψεις ανθρώπους και τον ψυχισμό τους. Σε ενεργοποιούν ακόμα περισσότερο στην ευαισθητοποίηση σου για ανθρώπινα θέματα κ συμπεριφορές. Το παιδί μου με κάνει να σκέφτομαι περισσότερο την ψυχή του άλλου».

-Τι σε έχει... μάθει ο ρόλος του πατέρα;
Στις 2 Οκτωβρίου ο μικρός έγινε ενός έτους. Τα πράγματα κυλάνε τόσο γρήγορα, που πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ τι έχει αλλάξει με τον ερχομό του. Τα περισσότερα αλλάζουν υποσυνείδητα σε τέτοιες περιπτώσεις. Με το που γεννηθεί το παιδί, έχεις όλα τα ένστικτα και τη γνώση για να γίνεις πατέρας. Όταν έπιασα το παιδί μου στα χέρια μου, όλος ο κόσμος μου άλλαξε και απέκτησε μια άλλη ματιά. Σίγουρα το ενδιαφέρον μετατοπίζεται πάνω στο παιδί. Σκέφτεσαι περισσότερο το σπίτι και το παιδί, σκέφτομαι το μέλλον, να κάνω σχέδια, να προσέξω εργένικα «επιπόλαια» και να βάλω στο νου μου ότι αυτό το παιδί έχει ανάγκη φροντίδας για αρκετά χρόνια μπροστά. Ο γιος μου με έκανε πιο ευαίσθητο, να γελάω πιο εύκολα, όπως και να κλαίω, να εκτιμώ περισσότερο τα απλά πράγμα, την αγκαλιά, το χάδι».

-Ο ερχομός του παιδιού ολοκληρώνει τη ευτυχία του ζευγαριού;
«Δεν νομίζω ότι περιμένεις ένα παιδί για να ολοκληρωθεί η ευτυχία σου. Στην ευτυχία, που δεν έχει όριο, συμπληρώνεις εμπειρίες, ένα παιδί, στιγμές, οπότε η αγάπη και ο έρωτας μέσα σε ένα ζευγάρι διοχετεύεται και σ' ένα τρίτο άτομο. Ταυτόχρονα, ένα παιδί μπορεί να φέρει δυσκολίες, κούραση».

-Υπάρχουν ευθύνες, κούραση και ταλαιπωρία σωματική με τον ερχομό ενός παιδιού, κάτι που αναμφίβολα φέρνει γκρίνια στο ζευγάρι τον πρώτο καιρό;
Ως μπαμπάς κάνω τα πάντα για το μωρό: Το αλλάζω το κάνω μπανάκι, το ταΐζω... Άσ' τα. Υπάρχει χρόνος για όλα. Από την ημέρα που γεννήθηκε ο γιος μας με την Αντιγόνη αφιερωθήκαμε και οι δύο σ' αυτόν. Τότε δούλευα αρκετά, αλλά κάθε στιγμή του ήθελα να τη ρουφήξω. Το βράδυ ξενυχτούσα, τον τάιζα, άλλαζα πάνες, παίζαμε... κοιμόμουν ελάχιστα. Το «καζάνι» της κούρασης έχει κι άλλο πάτο, τώρα κατάλαβα ότι έχω περισσότερες αντοχές. Το παιδί θέλει χρόνο, κι εγώ θέλω να έχω χρόνο μαζί του. Τώρα πια δεν αφιερώνω τόσο χρόνο σ' εμένα, ώστε να πω ότι θα βγω έξω. Πρέπει να κόψεις κάτι από τη διασκέδαση. Όταν έχω ελεύθερο χρόνο, γυρίζω στο σπίτι μου για να του τον αφιερώσω. Θα ξενυχτήσω μαζί του αν πονάνε τα δοντάκια του.. και οι δυο μας, με την Αντιγόνη, έχουμε κόψει χρόνο. Θυσιάζεις πράγματα για ένα παιδί. Παλέψαμε για να μην αλλάξουμε την καθημερινότητα μας… οπότε και όταν θέλουμε να βγούμε έξω, παίρνουμε μαζί μας το παιδί. Πάμε μαζί με το γιο μας σ’ ένα μπαράκι, τον έχουμε πάρει μαζί μας στο σινεμά... Παλεύουμε να είμαστε μαζί στο οτιδήποτε, να είμαστε παντού, να γεμίζει κι αυτός εμπειρίες και εμείς να νιώθουμε ότι μπορούμε να κάνουμε τα πάντα όπως πριν».

-Ο μεγαλύτεροι όγκος ευθυνών έχει πέσει μητέρα του;
«Αναπόφευκτα στη μάνα, που έχει άλλη σχέση με το παιδί. Σίγουρα ένας μεγαλύτερος φόρτος έχε πέσει πάνω στην Αντιγόνη, εγώ τώρα κουράζομαι πάρα πολύ με τη δουλειά, αλλά της αρέσει, δεν την έχει κουράσει. Η Αντιγόνη επέστρεψε στη δουλεία όταν ο μπέμπης ήταν 4 μηνών και τώρα θα έχει δύο παραστάσεις. Τα πρωινά θα είναι στο έργο «Τρελαντώνης» και το βράδυ στο «Ματίλντα».

-Σου μοιάζει ο γιος σου;

«Δεν το καταλαβαίνουμε καθόλου, ούτε εγώ ούτε η Αντογόνη, δεν βλέπουμε τίποτα που να μας μοιάζει. Οι δικοί μου λένε ότι μοιάζει σ' εμένα, της Αντιγόνης λένε ότι μοιάζει σ' εκείνη. Ο καθένας λέει ότι μοιάζει από το δικό του σόι».

-Το προσωπάκι του δεν το έχετε εμφανίσει στη δημοσιότητα, θα το κάνετε στο μέλλον;
«Δεν έχουμε νιώσει την ανάγκη ακόμα να το κάνουμε, δεν φοβόμαστε μη συμβεί το οτιδήποτε όχι, απλά δεν μας έχει «βγει» κάτι τέτοιο. Όταν μας προκύψει, θα συμβεί, δεν θα περιμένουμε να γίνει 18 το παιδί μας», τονίζει στο ΛΟΙΠΟΝ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved