Μαρία Τζομπανάκη: «Με χαρακτήρισαν ερωτικό μετανάστη. Στην πραγματικότητα είμαι μετανάστης αγάπης»
Showbiz

Μαρία Τζομπανάκη: «Με χαρακτήρισαν ερωτικό μετανάστη. Στην πραγματικότητα είμαι μετανάστης αγάπης»

Πριν από δύο χρόνια η Μαρία Τζομπανάκη παντρεύτηκε με τον Γιάννη Βόλβη, έναν διακεκριμένο επιστήμονα που ζει από τα 18 του στη Νέα Υόρκη.

Εγκαταστάθηκαν σ' ένα άνετο loft στο Νιου Τζέρσεϋ με θέα στο Μανχάταν και η Μαρία έστησε εκεί με πολλή αγάπη το νέο τους σπίτι. Κάποιοι Θα νόμιζαν ότι ήρθε η εποχή ν' απολαύσει τις χαρές που της προσφέρει η νέα της ζωή. Βόλτες, ψώνια, ταξίδια. Λίγους μήνες αργότερα, η ανατρεπτική Μαρία, ως γνήσια κρητικιά επιβεβαίωσε όσους την γνωρίζουν καλά πως ποτέ δεν εφησυχάζει. Είχε ήδη αγαπηθεί από την ομογένεια, είχε κάνει νέους φίλους.

Με κινητήρια δύναμη το όραμα της για τον ελληνικό πολιτισμό, με θάρρος, ευαισθησία, ωριμότητα άρχισε να δίνει το στίγμα της. Μία ραδιοφωνική συνέντευξη της στάθηκε αφορμή να της προταθεί δική της εκπομπή. Το «Για την Ελλάδα», με τη φωνή και τις απόψεις της Μαρίας, έγινε γρήγορα talk of the town.

Τα «σπάει» η εκπομπή, λένε οι ακροατές της που την παρακολουθούν με πάθος, ενώ η επιστολή της για τους νέους Έλληνες, στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, έγινε viral. Πριν λίγους μήνες της προτάθηκε να αναλάβει τη Γενική και Καλλιτεχνική διεύθυνση του New York City Greek Film Festival. Το αποδέχτηκε, σήκωσε μανίκια και στις 18-23 Οκτωβρίου πραγματοποιείται το 12 ο Φεστιβάλ στην Νέα Υόρκη που φέρει την υπογραφή της.

Πώς αποτιμά η ίδια αυτή τη συναρπαστική διαδρομή της;
«Με χαρακτήρισαν ερωτικό μετανάστη. Στην πραγματικότητα είμαι μετανάστης αγάπης. Ο έρωτας έχει παρεξηγηθεί. Συνήθως παρουσιάζεται σαν λαμπάδα που κατακαίει τα πάντα και δεν αφήνει τίποτε όρθιο. Με το πέρασμα των χρόνων συνειδητοποιώ, ότι αυτό που αντιλαμβάνονται οι άλλοι ως καψούρα, ως πάθος, ως τον ανεμοστρόβιλο που σε ανεβάζει στα ύψη και σε απογειώνει, δεν το αναζήτησα, δεν μου άρεσε πολύ. Αγαπώ τη φωτιά, αλλά τη σέβομαι. Δεν θέλω να καώ, ούτε και να κάψω. Βέβαια, όταν είσαι πολύ νέος και αναζητάς την ταυτότητα σου -ειδικά μέσα από τις ερωτικές εμπειρίες-, η αλληλεπίδραση που σου προσφέρει μια σχέση, στην οποία είσαι πάρα πολύ κοντά με τον άλλον, σε βοηθά να μαθαίνεις πράγματα για σένα. Δεν το αρνήθηκα, όμως ήμουν αρκετά σεμνή ως προς αυτό. Αυτό που πιστεύουν για τους καλλιτέχνες, ότι έχουμε, μια ελευθερία στο να εκφράζουμε τις επιθυμίες μας καινά ζούμε την αλήθεια μας, μου συμβαίνει πράγματι, αλλά όχι με τέτοιον τρόπο», λέει η ίδια στο περιοδικό Beaute.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved