Τάσος Νούσιας: «Φοβικό ον ο άνθρωπος»
Showbiz

Τάσος Νούσιας: «Φοβικό ον ο άνθρωπος»

Ο Τάσος Νούσιας μεταμορφώνεται σε βασιλιάς για τις ανάγκες της παράστασης «Ριχάρδος Β’ - Το ρέκβιεμ ενός βασιλιά» που θα παίζεται στο θέατρο «Αλφα- Ιδέα»  έως τις 11 Νοεμβρίου.

Ο ηθοποιός σε συνέντευξή του εξηγεί, μεταξύ άλλων, πώς είναι να απογυμνώνεσαι από τα πρωτεία και γιατί ο άνθρωπος είναι… ιός!

Πείτε μας λίγα πράγματα γι' αυτόν τον σαιξπηρικό ήρωα που υποδύεστε...

«Είναι έγκλειστος για πολύ καιρό και βιώνει στο κελί του την απόλυτη μοναξιά φυλακισμένος από τον αντίπαλο του Μπόλιμπροκ. Παραληρεί, αμφιβάλλει, ονειροπολεί και βλέπει πως ο θάνατος σιγά σιγά τον πλησιάζει. Ωσπου κάποιος, που ισχυρίζεται πως είναι πρώην σταβλίτης του, τον επισκέπτεται και "αναγκάζει" τον έκπτωτο βασιλιά να αντιμετωπίσει την αλήθεια του και να κάνει ένα ιδιότυπο φλας μπακ».

Τι ανακαλύπτει ο βασιλιάς σε αυτή τη διαδρομή;

«Συνειδητοποιεί λίγο πριν από την τελική έξοδο τις ήττες, -την αλαζονεία, τη θνητότητα του, συγκλονίζει και συγκλονίζεται. Τελικά λυτρώνεται, αν και κανείς δεν είναι ποτέ ευχαριστημένος από τη ζωή του στο τέλος».

Λίγο απαισιόδοξο μου ακούγεται όλο αυτό...

«Νομίζω πως είναι μαγικός ρεαλισμός. Γλυκόπικρα κομμάτια ενωμένα με την οξυδέρκεια του Σαίξπηρ, που όμως δεν είναι καθόλου απαισιόδοξα. Φωτεινά θα τα έλεγα, σε αντίθεση με τον άνθρωπο, που είναι πλάσμα ελάχιστα συμβιωτικό και πολύ φοβικό. Γι' αυτό γίνεται και "αρπακτικό", εξαιτίας των φοβιών του. Δεν ξέρω, ίσως η ανθρώπινη φύση να είναι τελικά "πειραγμένη" από την κατασκευή της. Είμαστε· "ιός" νομίζω», αναφέρει στο Τηλέραμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved