Το ξέσπασμα του Λογοθέτη: «Σε ηθοποιούς δίναμε χαρτζιλίκι και τσιγάρα και τώρα δεν μας μιλάνε»
Showbiz

Το ξέσπασμα του Λογοθέτη: «Σε ηθοποιούς δίναμε χαρτζιλίκι και τσιγάρα και τώρα δεν μας μιλάνε»

Δίνει σπάνια συνεντεύξεις, δεν επιζητά τη δημοσιότητα και ποτέ δεν του άρεσε η λέξη «καριέρα».

Ο Hλίας Λογοθέτης μίλησε στο περιοδικό ΛΟΙΠΟΝ για όλα όσα συμβαίνουν σήμερα στην υποκριτική και τους ηθοποιούς, για τον τρόπο που λειτούργησε 50 χρόνια επάνω στο θεατρικό σανίδι ενώ ξεσπά για συνάδελφους που βγάζουν στη φόρα την προσωπική τους ζωή για να τους λυπηθούν.

Πώς βλέπετε το επάγγελμα του ηθοποιού μέσα από τα χρόνια της δικής σας πορείας;
«Έχουμε καταντήσει αναξιοπρεπείς, γιατί ο τρόπος με τον οποίο φέρεται στους ηθοποιούς ολόκληρο το σύστημα τους αναγκάζει να είναι ξεφτιλισμένα όντα, να πληρώνονται με το μήνα, λες και είναι δημόσιοι υπάλληλοι, να μην έχουν τη δυνατότητα διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους να μην έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν, να απαιτήσουν κάποια πράγματα και να είναι υποχείρια των ανθρώπων που έχουν ο ένας 10 θέατρα και ο άλλος 10 εταιρείες! Είναι θέμα μιας νοοτροπίας η οποία επιβάλλεται ώστε να βρίσκουν δουλειά. Σε λίγο θα βρίσκουν δουλειά μόνο οι προσκείμενοι, οι παρακείμενοι και οι κουροπαλάτες»

Παλαιότερα δεν γινόταν αυτό; Υπάρχει διαφορά με το σήμερα;
«Σήμερα είναι χιλιάδες ηθοποιοί, που παίζουν από εδώ και από εκεί. Αρκετοί δεν έχουν χρήματα να γυρίσουν στο σπίτι τους το βράδυ. Έχουν βάλει τα ημερομίσθια μέχρι 15 ευρώ, ακόμα και τζάμπα. Μέχρι και υπουργοί έχουν πάρει τηλέφωνο για να τοποθετηθούν σε σίριαλ ηθοποιοί. Εγώ και η γυναίκα μου η Μαρία (Ζάχαρη), η οποία είναι διακεκριμένη και πολύ σημαντική ηθοποιός, παίζαμε 13 χρόνια το έργο «Το αμάρτημα της μητρός μου», του Βιζυηνού. Αυτά τα 13 χρόνια μας έδωσαν την ευκαιρία να αποτοξινωθούμε από το σινάφι, να αποκτήσουμε μια οντότητα ως καλλιτέχνες, να μελετήσουμε σοβαρά πράγματα, να περιποιηθούμε μια ομάδα ηθοποιών που πέρασε με ισχυρά ημερομίσθια και ασφάλεια»

Άρα, δεν αποτελέσατε κάποια στιγμή κομμάτι αυτού του συστήματος; «Όχι βέβαια. Κανείς δεν ξέρει πώς πέρασα, γιατί δεν εκθέτω τη ζωή μου, όπως λένε κάποιοι… «εργαζόμουν εκεί, ήμουν ξυλοκόπος, καρβουνιάρης», αυτά είναι προσωπικά πράγματα. Δεν λέω ποτέ αν είχα δουλέψει αλλού. Γιατί τα βγάζουν στο «φως» αυτά, για να τους λυπηθούν; Σε πολλούς ηθοποιούς δίναμε χαρτζιλίκι για τσιγάρα και τώρα δεν μας μιλάνε κιόλας. Κάποιοι μάλιστα έχουν και γραμματείς που δεν μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί τους... Άσε τώρα...»

Προσπαθήσατε να επικοινωνήσετε με κάποιους συναδέλφους σας που είχατε συνεργαστεί στο παρελθόν και δεν σας απάντησαν; «Ναι, προσπάθησα και δεν μου απάντησαν, καθόλου. «Η ζωή είναι όμορφη», αυτό πιστεύω και μάλιστα είναι και ο τίτλος του έργου που ενδέχεται να ανεβάσουμε το χειμώνα», λέει ο ίδιος στο Λοιπόν.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved