Σταμάτης Φασουλής: «Δεν είμαι εύκολος στην επιλογή των ηθοποιών»
Showbiz

Σταμάτης Φασουλής: «Δεν είμαι εύκολος στην επιλογή των ηθοποιών»

Δεν είναι εύκολος στην επιλογή ηθοποιών, ωστόσο όταν τους επιλέξει τους λατρεύει.

Ο Σταμάτης Φασουλής σε πρόσφατη συνέντευξή του, μίλησε για το πώς καταφέρνει ένας ηθοποιός από αντιπαθής να του γίνει αρεστός αλλά και για την παράσταση που του πρότειναν να σκηνοθετήσει και δεν του άρεσε…

Υπάρχει κάποια πρόταση πού δεν είχες σκεφτεί ότι θα τη σκηνοθετούσες;
«Αυτό συνέβη μία φορά. Μου είχαν προτείνει από τα Ελληνικά Θέατρα να σκηνοθετήσω τους Παραγωγούς. Είχα δει την παράσταση στο εξωτερικό, αλλά δεν μου είχε αρέσει. Το πρώτο που απάντησα ήταν “δεν μου αρέσει, αλλά θα σου το κάνω κούκλα”. Ήταν κάτι που ένιωθα, αν και δεν με ενδιέφερε να το κάνω «αμ' έπος, αμ' έργον». Ήξερα ότι λειτουργεί και η απόσταση από την οποία το είχα δει: με βοηθούσε να εντοπίσω τα προβλήματα που θα συναντήσω και ταυτόχρονα τη λύση τους».

Και σημείωσε μεγάλη επιτυχία...
«Ναι!»

Αυτό συμβαίνει και με την επιλογή των ηθοποιών;
«Μου έχει συμβεί πολλές φορές στην επιλογή των ηθοποιών. Δεν είμαι εύκολος στην επιλογή τους. Αλλά όταν τον επιλέξω, τον λατρεύω. Ακόμη και αν μου ήταν πριν αντιπαθής, βρίσκω κομμάτια του χαρακτήρα του που μου αρέσουν και στέκομαι μόνο σε αυτά. Ίσως να είναι και μια εσώτερη τακτική αυτή για να αντιμετωπίσω τις δυσκολίες. Τον κάνω δικό μου άνθρωπο. Μπαίνω στα προβλήματα του, τον κόπο του, κι έτσι σιγά σιγά τον αγαπάω και προσπαθώ να τον σώσω από τις κακοτοπιές που νόμιζα ότι είχα δει ως θεατής».

Αυτή είναι μια ωραία τακτική και για τη ζωή...
«Μόνο που δεν γίνεται εύκολα. Στο θέατρο είσαι μαζί τρεις μήνες, πολύ λιγότερο από τη ζωή δηλαδή».
Ποια ήταν η κομβική στιγμή στη ζωή σου που σου άνοιξε τους ορίζοντες και, αν δεν την είχες ζήσει, θα ζούσες, κυριολεκτικά, μια άλλη ζωή;
«Είμαι τυχερός γιατί έχω βιώσει πολλές τέτοιες κομβικές στιγμές. Και είχα αυτή την τύχη γιατί τις προκαλώ κιόλας, δεν έχω παραιτηθεί από το να εκπλήσσομαι», λέει στο People.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved