Γιάννης Κακλέας: «Έχω περάσει τα σκληρά μονοπάτια της πείνας»
Showbiz

Γιάννης Κακλέας: «Έχω περάσει τα σκληρά μονοπάτια της πείνας»

Το όνομα του έχει συνδεθεί με το θέατρο, τις sold out παραστάσεις και τα φαντασμογορικά musicals.

Ο λόγος για τον Γιάννη Κακλέα.

Ο σκηνοθέτης σε πρόσφατη συνέντευξή του, μίλησε για το αν μπορεί κάποιος να συντηρηθεί οικονομικά από το θέατρο και για τα δύσκολα χρόνια που έπρεπε να ζήσει με 200 ευρώ το μήνα.

«Δύσκολα συντηρείσαι οικονομικά από το θέατρο. Να είναι 15 στο σύνολο οι σκηνοθέτες που ζουν αποκλειστικά από τη δουλειά τους; Είμαι ένας από αυτούς τους 15, γιατί φρόντισα να είμαι. Δημιούργησα ένα ύφος που μπορεί να φέρει εις πέρας, τεχνικά και δραματουργικά, μεγάλα θεάματα όπως είναι τα musicals. Βέβαια, μέχρι τα 40 ήμουν θαμώνας των σουβλατζίδικων, επειδή δεν είχα χρήματα. Τηλεόραση αγόρασα πρώτη φορά στα 37 μου, γιατί δεν είχα μία. Και όχι για να βλέπω σίριαλ, αλλά για να μπορέσω να συνδέσω το νideο να παρακολουθώ ταινίες. Γενικά, δεν κάνω θέατρο για να βγάλω λεφτά. Καλοδεχούμενα, αλλά προτεραιότητα μου είναι να μπορώ να εκφραστώ καλλιτεχνικά.

Για αρκετά χρόνια με τον Τεχνοχώρο (σ.σ.: εναλλακτικός χώρος πολιτισμού) έβγαζα 200 με 250 ευρώ τον μήνα και ζούσα με αυτά. Έχω περάσει τα σκληρά μονοπάτια της πείνας. Με βοηθούσαν οι φίλοι και οι μανάδες των φίλων που μαγείρευαν. Έχουμε γευτεί πολλά φαγητά από μανάδες ηθοποιών για να επιζήσουμε και πολλά σουβλάκια έχουν-· καταναλωθεί στις πρόβες για να σταθούμε όρθιοι. Μη σου κάνει εντύπωση. Τι πιστεύεις ότι κάνουν τώρα τα νέα παιδιά; Ξέρεις πόσοι ηθοποιοί είναι στα όρια της φτώχειας και ζουν σε άθλια διαμερίσματα για να τα καταφέρουν να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα; Όπως μας έλεγε και ο Κουν, "Γενναιόδωρα να ανταποδίδουμε μέσα από το θέατρο τη βαθιά επικοινωνία με τον κόσμο". Να τον καλυτερεύσουμε αυτόν τον γ@@@ κόσμο που πολύ μας έχει βασανίσει και συνεχίζει να μας βασανίζει», λέει στο Down Town.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved