Παύλος Χαϊκάλης: «Η αστρολογία είναι ψυχολογία. Είναι τέχνη και επιστήμη»
Showbiz

Παύλος Χαϊκάλης: «Η αστρολογία είναι ψυχολογία. Είναι τέχνη και επιστήμη»

O Παύλος Χαϊκάλης μίλησε για την αγάπη του στην αστρολογία. Κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό για τον ηθοποιό.

Θέλω να πάμε σε ένα κομμάτι που ξέρω ότι είναι η μεγάλη σου αγάπη την αστρολογία. Θέλω να μάθω τι είναι η αστρολογία και τι είναι αυτό που μπορεί να μας κάνει να την δούμε λίγο διαφορετικά μέσα από τα δικά σου μάτια;

Η αστρολογία κατ’ αρχάς είναι ψυχολογία. Είναι μια τέχνη και επιστήμη. Τέχνη γιατί διακατέχεται από την έννοια της σύνθεσης όλων των γωνιών και των πλανητών των σχέσεων που υπάρχουν μεταξύ τους, και επιστήμη γιατί βασίζεται πάντα στο πείραμα στις δοκιμές στις εκφράσεις που έχουν οι πλανήτες και μου δίνεις την ευκαιρία να πω κάτι που δεν είναι κατανοητό. Η φύση των πλανητών σαν πλανήτες αυτό που λέμε ο Πλούτωνας, η Αφροδίτη, ο Δίας, ο Άρης, σαν όντα, σαν πλανήτες, δεν λένε τίποτα. Αυτό που μιλάει είναι η πνευματικότητα των πλανητών.

Ήσουν ψαγμένος από μικρός;

Έχασα κομμάτια στην ζωή μου γιατί κάποια στιγμή έπεσα κι εγώ στο κόσμο της ύλης, έπεσα στις αδυναμίες της σάρκας, έπεσα στις δυσκολίες στον αγώνα. Όμως μέσα μου υπήρχε αυτός ο σπινθήρας, αυτή η φλόγα από πιτσιρικάς στο χωριό μου ήμουν μέσα στην εκκλησία και μου άρεσε πάρα πολύ η μεγάλη εβδομάδα, ήμουν και παπαδοπαίδι και θυμάμαι έκανα ερωτήσεις που δεν μπορούσε ο παππάς να μου απαντήσει. Έβλεπα ότι η εκκλησία είχε πολλές αντιφάσεις. Έβλεπα από κάποια στιγμή και έπειτα ότι τα πράγματα είναι πολύ μπερδεμένα και από εκεί άρχισα να ψάχνομαι γενικότερα. Ήταν ένα έμφυτο κλικ δεν ήταν κάτι που έγινε ήταν αυτό που υπήρχε. Προφανώς γιατί σε κάθε άνθρωπο υπάρχει ένας σπινθήρας και άρχισα και έψαχνα και όταν άρχισα να συνειδητοποιώ και να ενώνω τα παζλ αισθάνθηκα τέτοια ευτυχία και αυτό μου έχει δώσει μια άλλη διάσταση και έχω γίνει πιο κλειστός άνθρωπος. Δεν είναι κάποια πράγματα που μπορείς να μοιραστείς ούτε προς ευρεία κατανάλωση ούτε για να κάνεις επίδειξη γνώσης. Το ευαγγέλιο και ο Χριστός λέει «αναζητήστε την αλήθεια και αυτή θα σε ελευθερώσει». Πολλές φορές έχω κάνει συζητήσεις και δεν μπορούν να μου απαντήσουν στην ερώτηση. «Η εκκλησία ξέρει ή δεν ξέρει» αν ξέρει και δεν το λέει είναι λάθος, εάν δεν ξέρει είναι τρεις φορές έγκλημα αυτό που γίνεται. Είμαι θρησκευόμενο άτομο όπως ο Καζαντζάκης. Ένα συγκλονιστικό άτομο που πέρασε από αυτή την χώρα αφορίστηκε και τον πέταξε έξω η εκκλησία και λες δεν μπορείς να πετάς έξω ένα τόσο θρησκευόμενο άτομο».

Τέλεια άρα είναι ένα δικάζον πάθος και μια δική σον ανάγκη η οποία λέγεται αστρολογία;

Η οποία όμως δεν είναι η εκλαϊκευόμενη αστρολογία χωρίς να θέλω να καταδικάσω αυτούς που κάνουν την δουλειά τους. Δεν είναι αυτό που λένε ότι όλοι οι Κριοί ή όλοι οι Παρθένοι είναι· ίδιοι. Και οι αστρολόγοι που κάνουν την δουλειά τους έτσι εμπορικά να το πω, και σέβομαι απόλυτα τους ανθρώπους που είναι επαγγελματίες, το κάνουν με έναν τρόπο του ενώ δεν το κάνουν στον αέρα, δεν μπορούν να πιάσουν όλο τον κόσμο.

Πηγή: ΧΑΙ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved