Ηλίας Λογοθέτης: «Η Μαρία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη ζωή μου. Την γνώρισα στα 17,5 της»
Showbiz

Ηλίας Λογοθέτης: «Η Μαρία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη ζωή μου. Την γνώρισα στα 17,5 της»

Ο Ηλίας Λογοθέτης μίλησε για τη σχέση ζωής που έχει με τη σύζυγό του, Μαρία Ζαχαρή.

Ο έρωτας έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη ζωή σας;

Η Μαρία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη ζωή μου. Τη γνώρισα όταν ήταν πρωτοετής στο Πολυτεχνείο, ήταν 17,5 χρονών. Έπαιξε το ρόλο της προστασίας της αξιοπρέπειάς μου.

Πώς διατηρείται ο έρωτας τόσα χρόνια;

Γιατί έχει μετατραπεί σε ποίηση καθημερινότητας. Είναι τέχνη το να ζεις. Είμαι μοναχικός καλλιτέχνης και δεν προσπάθησα να καθιερωθώ σε κανενός την-αντίληψη. Σέβομαι όλους τους συναδέλφους, έχουμε σπουδαίους ηθοποιούς, αλλά διαφωνώ με όλο το σύστημα που γίνεται το θέατρο. Δεν μου λείπει τίποτα. Στο σπίτι μου έχω όλα μου τα καλούδια, κυρίως τα βιβλία μου, τη Μαρία, τις κιθάρες μου, και όταν αποφασίζω να βγω, είναι μια σοβαρή υπόθεση για μένα. Δεν τρέχω, για τη δημοσιότητα. Παίζω 50 χρόνια στο θέατρο και είμαι ταγμένος εκεί, δεν κάνω τίποτα άλλο, ακόμα και σύνταξη που πήρα. Είμαι παιδί του ελεύθερου θεάτρου, ρίχτηκα στην πιάτσα χωρίς να έχω στηρίγματα ταξικά, γνωριμίες. Έχω σπουδαίες-γνωριμίες και ανθρώπους δίπλα μου, αλλά ποτέ δεν ζήτησα τη βοήθεια τους, πάντα με βλέπουν και νομίζουν ότι είμαι σε πολύ ψηλά επίπεδα, οικονομικά ή ό,τι άλλο. Δεν ξέρουν ότι μπορεί να υποφέρω οικονομικά ή ότι μπορεί να έχω προβλήματα, γιατί δεν επιτρέπεται ένας καλλιτέχνης να βγαίνει στα τηλεοπτικά παράθυρα και να κλαίει. Δεν κλαίω και δεν παραπονιέμαι. Αν κάποιος με ρωτούσε για τις μεγάλες ανέχειες που περάσαμε στο θέατρο, πάντα έλεγα αυτό που μου έλεγε η μάνα μου...

Τι σας έλεγε;

«Όταν είσαι φτωχός, να ζεις σαν πλούσιος»! Αλλά κι αν ποτέ ήμουν πλούσιος, θα ζούσα σαν φτωχός. Τώρα όμως που είμαι φτωχός πρέπει να ζω σαν να είμαι πλούσιος. Δεν έχω δικαίωμα να εκθέτω την ύπαρξη μου σε διαπραγμάτευση ή σε διατίμηση. Μου είναι ανυπόφορο να πηγαίνω στη λαϊκή την τελευταία στιγμή που πάνε κάποιοι άνθρωποι που μπορεί να υποφέρουν, δεν θα το έκανα ποτέ. Δεν τους κατακρίνω, αλλά είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας. Η προδοσία είναι ένα ισχυρό κίνητρο για να βελτιωθείς. Δεν έχω αργήσει ποτέ σε πρόβα. Δεν μπόρεσα να καταλάβω πότε πώς ένας ηθοποιός δεν μπόρεσε ούτε ένα μήνα χωρίς να παίζει. Πώς μπορεί και μεταφέρεται από ρόλο σε ρόλο; Είναι ένα δύσκολο φορτίο αυτό, τι γίνεται; Μανιέρα...Όχι ότι είναι κακό, αλλά πρέπει να αποδεχτείς ότι δεν προοδεύεις.

Πηγή: Λοιπόν

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved