Έλλη Στάη: «Είμαι πολύ ανοιχτός άνθρωπος»
Showbiz

Έλλη Στάη: «Είμαι πολύ ανοιχτός άνθρωπος»

Η Έλλη Στάη θα είναι η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Open tv.

H δημοσιογράφος-παρουσιάστρια σε πρόσφατη συνέντευξη της, μιλάει για την επιστροφή της στην τηλεόραση και για το τι θέλει να μεταδώσει η ίδια στον μέσο τηλεθεατή από το νέο δελτίο του Open.

Οpen. Τηλεόραση ανοιχτή σε όλους. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει αυτή η τηλεόραση;

«Να ανοίγεται παντού. Σε καινούργια ρεύματα, καινούργιες ιδέες, χωρίς να αποκλείει τίποτα Στον δικό μας τομέα, αυτόν της ενημέρωσης, να μην τάσσεται με το μέρος κανενός, να μην ακολουθεί «γραμμή». Να είναι ανοιχτή στις απόψεις. Από κει και μετά ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του. Ανοιχτό μυαλό, χωρίς παρωπίδες. Χωρίς ειλημμένες θέσεις οι οποίες δεν τραντάζονται με τίποτα. Είναι άλλο το «έχω αρχές» και άλλο το «έχω ακούνητες απόψεις».

Εσείς μετακινείσθε εύκολα από τις απόψεις σας;

«Είμαι άνθρωπος που διαμορφώνω την άποψη μου. Οταν έχω όλα τα δεδομένα και την έχω διαμορφώσει, σαφώς την υποστηρίζω. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως είμαι ακλόνητη και, αν προκύψει ένα νέο δεδομένο, δεν θα το εξετάσω και δεν θα επαναδιαμορφώσω άποψη. Αυτό σημαίνει πως μπορείς να δεις και λάθη που κάνεις. Είμαι πολύ ανοιχτός άνθρωπος».

Το Open θέλει να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή στην ελληνική τηλεόραση. Αισθάνεστε πως ανοίγει μια νέα σελίδα για την ιδιωτική τηλεόραση; Οτι θα αρχίσει μια νέα χρυσή εποχή;

«Αυτή είναι η πρόθεση του σταθμού. Να ξαναμπούν κάποια πράγματα σε μια βάση που θα έχει στραμμένο το βλέμμα προς τα εμπρός. Τα ελληνικά μίντια πέρασαν μεγάλη κρίση, είναι κάτι το οποίο γνωρίζουμε όλοι. Αυτήν την κρίση την πλήρωσαν ακριβά και οι εργαζόμενοι των μέσων ενημέρωσης. Η λειτουργία των μίντια γινόταν σε προβληματικό πλαίσιο. Από τα οικονομικά τους μέσα μέχρι την αντίληψη που κόμιζαν. Κάποια έγιναν περισσότερο καθεστωτικά απ' όσο έπρεπε, κάποια άλλα στηρίχθηκαν στον υπερδανεισμό. Η κρίση, βέβαια, στη χώρα ήταν συνολική, αλλά εδώ αναφερόμαστε στα μίντια. Πρέπει, λοιπόν, να μπουν νέες βάσεις. Και στην τηλεόραση και στον Τύπο και στο Διαδίκτυο στο οποίο δραστηριοποιήθηκα τα τελευταία χρόνια. Χρειάζεται και αυτό ένα πλαίσιο για να λειτουργήσει σωστά. Το Ιντερνετ είναι ένας αχανής νέος κόσμος και θεωρώ πως μέχρι να έρθει η ώρα να ενταχθεί σε ένα θεσμικό πλαίσιο θα περάσουν αρκετά χρόνια».

Εσείς μέσα από το νέο δελτίο του Open τι θέλετε να μεταδώσετε στον μέσο τηλεθεατή;

«Σίγουρα όχι κάτι του τύπου «γεια σας, εδώ είμαι». Θέλω να συνεχίσουμε να ακολουθούμε κάποιους κώδικες δημοσιογραφίας που εγώ προσωπικά ακολουθώ πάντα όπως και πολλοί συνάδελφοι. Αποφυγή εξαρτήσεων από εξουσίες πάσης φύσεως και κώδικες που υποστηρίζουν πως υπάρχει αντικειμενικότητα στη μετάδοση της είδησης. Ταυτόχρονα, όμως, υπάρχει υποκειμενικότητα στην άποψη και τις μεταδίδουμε όλες. Κλασικοί και διαχρονικοί κανόνες, τους οποίους πρέπει να μεταδώσουμε με την απαραίτητη ένταση», λέει στο TV ‘Έθνος.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved