Κωνσταντίνος Ρήγος: «Δεν θέλω ν' αποτύχω»
Showbiz

Κωνσταντίνος Ρήγος: «Δεν θέλω ν' αποτύχω»

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος ανεβάζει για ακόμη μια φορά την «Λίμνη των Κύκνων». 

Πολυτάλαντος, ανήσυχο πνεύμα και τελειομανής. Ο Κωνσταντίνος Ρήγος σε κάθε του νέα δουλειά βάζει ένα προσωπικό στοίχημα. Να πάει, καλύτερα από την προηγούμενη.

Η «Λίμνη των Κύκνων» είναι ένα ακόμη κλασικό έργο το οποίο θα «ξαναδιαβαστεί». Η δική σου ανάγνωση ποια είναι;

«Είναι η δεύτερη φορά που το ανεβάζω, έχει προηγηθεί μία παράσταση στο ΚΘΒΕ. Συζήτησα με τους χορευτές πολύ για να καταλήξω. Ήθελα να ακούσω τις σκέψεις τους. Δεν μπορούμε να το κάνουμε όπως το έκανε ο Πετιπά γιατί δεν έχουμε τόσους χορευτές. Αποφάσισα να δημιουργήσω μια νέα εκδοχή του κλασικού έργου με τις δυνατότητες της ομάδας. Κάποια μέρη της κλασικής χορογραφίας αντέχουν στον χρόνο και κάποια όχι. Η νέα χορογραφία κρατά κάποια κομμάτια αυτούσια, ενώ περιλαμβάνει και κάποια που έχουν δημιουργηθεί από μένα. Δεν αντιλαμβάνεσαι ποιο είναι το παλιό και ποιο το νέο. Το έργο επίσης τοποθετείται σε νέο περιβάλλον, σε μία λίμνη η οποία είναι πετρελαιοκηλίδα δίπλα σε βενζινάδικο και ο λευκός και ο μαύρος κύκνος είναι ο αντικατοπτρισμός του θετικού και του αρνητικού που έχουμε μέσα μας»

Ακούστηκε ότι οι χορευτές παραπονέθηκαν για εξαντλητικές πρόβες. Ισχύει;

«Ναι. Πρέπει να είναι σε πρόβα κάθε μέρα. Αυτή είναι η δουλειά τους. Είμαι σκληρός και μαλακός ταυτόχρονα. Θέλω να σέβονται αυτό που κάνουν. Δεν γίνεται να έρχεσαι εδώ και να μη δίνεις το 100% των δυνάμεων σου. Είσαι ο μόνος χορευτής στη χώρα που πληρώνεται όλο τον χρόνο και οφείλεις να είσαι αποτελεσματικός και θετικός απέναντι στη ζωή. Είναι οι μόνοι χορευτές που πληρώνονται non stop»

Σου λείπουν οι άλλες δουλειές που έκανες στα νυχτερινά μαγαζιά;

«Όχι. Αν χρειαστεί, θα το κάνω. Μπορώ να το κάνω αν θέλω. Όμως πρωταρχικής σημασίας είναι η δουλειά μου και το να είμαι εδώ. Θα συνεχίσω να φωτογραφίζω και να κάνω αυτά που αγαπάω. Όταν κάνεις μία πρόταση σε έναν άνθρωπο όπως είμαι εγώ ξέρεις ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος. Θέλω να πετύχουμε και το focus μου είναι εδώ. Έχω πάρα πολλά πράγματα στο μυαλό μου και θέλω να τα κάνουμε όλα»

Κοιμάσαι τα βράδια ή σκέφτεσαι όλο αυτό που σχεδιάζεις;

«Ναι... Αν αποτύχει, απέτυχε. Δεν μου αρέσει όμως η ιδέα της αποτυχίας και δεν θέλω να αποτύχω. Μόνο κάποιος εξωτερικός παράγοντας μπορεί να σταματήσει όλα αυτά που κάνουμε, όπως συνέβη στο ΚΘΒΕ που άλλαξε ο διευθυντής και διαλύθηκε η ομάδα. Το Μπαλέτο της Λυρικής Σκηνής είναι... καταδικασμένο να πετύχει. Εδώ είμαστε άνθρωποι που μιλάμε την ίδια γλώσσα. Οι συνθήκες άλλωστε δημιουργούν την επιτυχία. Πιστεύω ακράδαντα ότι η ομάδα χρειάζεται οδηγό για να την εμπνεύσει να δημιουργήσει»

Είσαι ευτυχισμένος;

«Είμαι. Θέλω να είμαι καλά, να βγαίνω με φίλους και να περνάω καλά»

Ο έρωτας είναι πηγή έμπνευσης;

«Ναι, και έμπνευσης και δημιουργικότητας και απ' όλα» εξήγησε στο Gala

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved