Σοφία Παπαϊωάννου: «Να βλέπουμε τι γίνεται στην Ευρώπη και στον κόσμο»
Showbiz

Σοφία Παπαϊωάννου: «Να βλέπουμε τι γίνεται στην Ευρώπη και στον κόσμο»

Η Σοφία Παπαϊωάννου συνεχίζει με επιτυχία να χαράζει πορεία «360°».

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια για 4η σεζόν παρουσιάζει την πετυχημένη ενημερωτική εκπομπή στον Alpha και σε συνέντευξή της αναφέρει ποια είδηση την συγκλόνισε αυτή τη χρονιά και αν η ματιά της είναι αποκλειστικά στραμμένη στη χώρα μας.

-Ποια είδηση σας συγκλόνισε αυτή τη χρονιά;

«Δεν μπορώ με τίποτα να δεχτώ όσα τραγικά -συνέβησαν το καλοκαίρι στο-Μάτι, το θάνατο τόσων ανθρώπων, τον εγκλωβισμό τους και τις τραγικές συνέπειες στις ζωές των ανθρώπων που άφησαν πίσω τους. Συνεχίζει, όμως, να με συγκλονίζει η μεταναστευτική ροή, η κακή διαχείριση του κύματος των μεταναστών, αλλά και η άνοδος των ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι είναι ζητήματα που θα παίξουν πολύ μεγαλύτερο ρόλο στην πορεία της Ευρώπης απ' όσο νομίζουμε, αν δεν λυθούν άμεσα ζητήματα όπως το μεταναστευτικό».

-Η ματιά μας είναι αποκλειστικά στραμμένη στη χώρα μας;

«Δυστυχώς, η οικονομική κρίση μας έκανε πιο εσωστρεφείς και μας απορρόφησε στα δικά μας προβλήματα. Πάντα είχαμε την τάση να κοιτάμε πιο πολύ τη χώρα μας, παρά προς τα έξω, και τα τελευταία χρόνια αυτό επιδεινώθηκε. Όμως, πρέπει συνειδητά να προσπαθούμε να βλέπουμε τι γίνεται στην Ευρώπη και στον κόσμο. Αυτό θα μας βοηθήσει σε πολλά επίπεδα».

- Όσο και να έχουμε πληγεί και απογοητευτεί από την τρέχουσα κατάσταση, πιστεύετε ότι υπάρχουν ιδανικά που μας κρατούν και μας σώζουν;

«Πιστεύω ότι τα ιδανικά είναι προσωπικά πια και όχι συλλογικά. Αυτό με στενοχωρεί πολύ, διότι όλοι οι Έλληνες έχουμε μια παθολογική αγάπη με τον τόπο μας και θα ήθελα να είμαστε πιο ενωμένοι», λέει στον Τηλεθεατή.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved