Κοραλία Τσόγκα: «Έγινα ηθοποιός εξαιτίας των γονιών μου, Μαίρης Ραζή και Σωτήρη Τσόγκα»
Showbiz

Κοραλία Τσόγκα: «Έγινα ηθοποιός εξαιτίας των γονιών μου, Μαίρης Ραζή και Σωτήρη Τσόγκα»

Η Κοραλία Τσόγκα έγινε ηθοποιός εξαιτίας των γονιών της Μαίρης Ραζή και Σωτήρη Τσόγκα

Οι γονείς της την στήριξαν στην απόφασή της αυτή και η Κοραλία Τσόγκα ακολούθησε την καρδιά της και έκανε το όνειρό της πραγματικότητα.

Πως αποφάσισες να γίνεις ηθοποιός;

«Εξαιτίας των γονιών μου, της Μαίρης Ραζή και του Σωτήρη Τσόγκα, μεγάλωσα μέσα στο θέατρο. Ανεξάρτητα από αυτό, όμως, οι γονείς μου με πήγαιναν σε πολλά θεάματα. Οπότε σίγουρα κάτι γύρω από τις Τέχνες θα έκανα. Μου φαινόταν ενδιαφέρον αυτό που έβλεπα από μικρή, το ότι κάποιοι υποδύονταν κάποιους άλλους. Ένα στάδιο του παιδιού είναι η μίμηση, οπότε λογικά την πάτησα εκεί. Από όταν ακόμη πήγαινα σχολεία, ανυπομονούσα το θέατρο να γίνει η δουλειά μου»

Οι γονείς σου χάρηκαν;

«Αυτό που κράτησα και με βοήθησε να πάρω την απόφαση να ασχοληθώ επαγγελματικά με την υποκριτική ήταν μια κουβέντα που είχα με τον πατέρα μου, ο οποίος μου είπε πως «η επιλογή για τη δουλειά σου θα εξαρτηθεί από αυτό που θες να κάνεις κάθε πρωί που ξυπνάς», που είναι φυσικά βασισμένο στη γνωστή φράση «Κάνε το χόμπι σου επάγγελμα και θα είναι σαν να μη δούλεψες μια μέρα». Νομίζω πως αυτό μου έδωσε την ελευθερία να επιλέξω την υποκριτική. Ωστόσο, και τα άλλα που είχα στο μυαλό μου κατάφερα εν μέρει να τα πραγματοποιήσω. Με ενδιέφερε επίσης να γίνω δασκάλα, που εν μέρει το έχω πετύχει καθώς εργάζομαι και ως θεατροπαιδαγωγός. Φέτος σε συναντάμε στην «Αναζήτηση» στο Θέατρο Πρόβα... Ναι! Είναι το νέο έργο του Παναγιώτη Λαέντη, ο οποίος αποτελεί έναν κομβικό άνθρωπο στη μέχρι τώρα πορεία μου και έχει παίξει καταλυτικό ρόλο σε αυτή. Είναι χαρά μου που συνεργαζόμαστε επίσης και με τον Νίκο Σακαλίδη, που είναι ένας σκηνοθέτης-δάσκαλος. Στη σκηνή βρίσκομαι με τον Θωμά Βούλγαρη. Η «Αναζήτηση» είναι μία κωμωδία με τραγικό πυρήνα. Αφορά τη ζωή ενός ζευγαριού που έχει αιμομικτική σχέση.Το κυρίως, όμως, θέμα του έργου είναι-η άνευ όρων αποδοχή του άλλου και πώς αυτό το ζευγάρι έρχεται αντιμέτωπο με την ανατροπή και το παρελθόν και πώς υπερασπίζεται τη σχέση του. Έχει τεράστιο ενδιαφέρον ο τρόπος σκέψης τους και η φιλοσοφία της ζωής τους. Είναι ένα ζευγάρι της διπλανής πόρτας. Είναι άνθρωποι που δεν σου περνάει από το μυαλό τι φορτίο κουβαλάνε»

Τι σε δυσκόλεψε περισσότερο να εκφράσεις πάνω στη σκηνή;

«Ο κάθε ρόλος έχει δυσκολίες. Εδώ δεν ήταν το αναμενόμενο επειδή μιλάμε για την αιμομικτική σχέση. Εδώ η δυσκολία ήταν να μπορέσω να καταλάβω τον απελευθερωμένο τρόπο σκέψης αυτής της γυναίκας, που κατά τα άλλα είναι μία συμβατική προσωπικότητα. Μου έκανε εντύπωση. Έχει μία δική της λογική και προβληματίστηκα πολύ μέχρι να την πιστέψω» εξήγησε στο Mytv

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved