Σε ρόλο καθηγητή ο Χρήστος Δάντης
Showbiz

Σε ρόλο καθηγητή ο Χρήστος Δάντης

Ο Χρήστος Δάντης εδώ και πολύ καιρό απασχολεί τα μέσα εξαιτίας της προσωπικής του ζωής και των όσων διαδραματίζονται καθημερινά και αφορούν τη σχέση του με την πρώην σύζυγό του, Φλώρα Θεοδώρου, τη δικαστική τους διαμάχη και ένα σπίτι που «ψάχνει» ιδιοκτήτη.

Παρόλα αυτά, ο τραγουδιστής πηγαίνει παρακάτω και το ένα του βήμα, στην προσωπική του ζωή, ακολουθεί το άλλο, στην επαγγελματική. Ο Χρήστος Δάντης από τον επόμενο μήνα θα διδάσκει στο «Ωδείο Τέχνης» του Γιώργου Φακανά –καλού του φίλου και δάσκαλού του- και θα προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει τις μουσικές του γνώσεις σε νέους και όχι μόνο καλλιτέχνες. Εμείς επικοινωνήσαμε με τον τραγουδιστή και του ζητήσαμε να μας εξηγήσει περί τίνος πρόκειται.







Ερ: Κ. Δάντη πείτε μας λίγα λόγια για το νέο σας εγχείρημα
Απ: Πρόκειται για ένα κύκλο σπουδών που θα πραγματοποιούνται στο «Ωδείο Τέχνης» του Γιώργου Φακανά. Για μια σειρά ιδιαιτέρων σεμιναριακών μαθημάτων, στα οποία θα διδάσκω εγώ και θα απευθύνονται σε επαγγελματίες, ερασιτέχνες ακόμα και χομπίστες του τραγουδιού. Και θα διδάσκονται όλα τα ήδη της μουσικής από R&B και Rock,μέχρι Έντεχνο και Ελληνικό Λαϊκό Τραγούδι.




Ερ: Πώς προέκυψε αυτή η ιδέα;
Απ: Είναι κάτι που ήθελα να το κάνω πολλά χρόνια απλώς τώρα μου δόθηκε η ευκαιρία. Βαρέθηκα να βλέπω καλλιτέχνες ίδιους, χωρίς ταυτότητα. Στόχος μου είναι να μάθω στους καλλιτέχνες, στην ψυχή τουλάχιστον, που θα έρθουν να σπουδάσουν στο ωδείο, πώς να τραγουδάνε, πώς να εκμεταλλευτούν το χάρισμα που έχουν και να βγάλουν κάτι διαφορετικό, πώς να ξεχωρίζουν.


Ερ: Πώς πιστεύετε ότι μπορείτε να βοηθήσετε έναν καλλιτέχνη;
Απ: Θέλω να τους βοηθήσω να ξετυλίξουν την προσωπικότητα της φωνής τους και όχι απλώς να πιάνουν ένα μικρόφωνο και να τραγουδάνε. Και θέλω να το κάνω τώρα που είμαι ενεργός στο τραγούδι και μέσα στα πράγματα και όχι όταν αποσυρθώ. Όσον αφορά στους καλλιτέχνες που δουλεύουν ενεργά, ξέρω ότι τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα γιατί θα έχουν ήδη χαράξει μια πορεία, αλλά μπορώ να τους μάθω να μην τραυματίζουν το λαιμό τους, να μην κουράζονται, να παίρνουν καλύτερες ανάσες και πολλά άλλα μικρά μυστικά. Πιστεύω πως μπορώ να το κάνω μετά από τόσα χρόνια σε αυτό το επάγγελμα.


Ερ: Πόσο θα διαρκεί η φοίτηση στο ωδείο;
Απ: Πρόκειται για ένα κύκλο σεμιναρίων 2ετών. Θα γίνονται 2φορές την εβδομάδα, τα τμήματα θα είναι 3μελή και το σύνολο των σπουδαστών θα ανέρχεται στους 40. Μέχρι τώρα οι δηλώσεις συμμετοχής είναι ανέλπιστα καλές, γεγονός που με χαροποιεί πολύ και η πρώτη οντισιόν θα γίνει στο τέλος του Σεπτεμβρίου.


Ερ: Πιστεύετε πως τα talent show δημιουργούν λάθος πρότυπα;

Απ: Όχι πιστεύω πως τα talent show δεν κάνουν κακό στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας. Υπάρχουν πολύ ικανοί άνθρωποι που μπορούν να συμβουλεύσουν τα παιδιά για το πώς πρέπει να κινηθούν και τι να κάνουν. Βέβαια, έχουν στοιχεία reality γιατί πρόκειται για τηλεοπτικό προϊόν αλλά σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για την εικόνα της μουσικής στη χώρα μας.


Ερ: Εσείς θα συμμετείχατε ξανά σε ρόλο κριτή σε ένα τέτοιου είδους παιχνίδι;
Απ: Όχι το έκανα στο παρελθόν και δε συνηθίζω να επαναλαμβάνομαι. Αυτός ο κύκλος έκλεισε για μένα, τώρα πάμε για άλλα, για καινούρια πράγματα πιο δημιουργικά.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved