Κωνσταντίνος Ρήγος: «Αγαπώ τις δύσκολες καταστάσεις, με ανανεώνουν ως άνθρωπο»
Showbiz

Κωνσταντίνος Ρήγος: «Αγαπώ τις δύσκολες καταστάσεις, με ανανεώνουν ως άνθρωπο»

Η Λυρική Σκηνή έχει νέο σπίτι, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και το μπαλέτο της έχει έναν νέο διευθυντή.

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος φιλοδοξεί να φέρει, την άνοιξη σε όσα έχουμε μάθει να βλέπουμε μέχρι τώρα στη Λυρική διατηρώντας από τη μια την κλασικότητα που απαιτεί το είδος, αλλά βάζοντας και τη δική του αισθητική σε όσα θα βλέπουμε εκεί στο εξής

Ο τίτλος του διευθυντή σημαίνει κάτι για σένα;
«Ευθύνες και πολλή δουλειά. Είναι τόσο πολλά τα προβλήματα που πρέπει να λύσεις, οπότε αν ονειρεύεται κάποιος να γίνει διευθυντής μόνο και μόνο για τον τίτλο, μάλλον δεν έχει συναίσθηση του τι σημαίνει αυτό. Ίσως η περίοδος που είσαι διευθυντής είναι η αντιδημιουργική καλλιτεχνική περίοδος για έναν καλλιτέχνη. Εμένα μου αρέσει όχι γιατί θέλω να έχω κάποια θέση, αλλά γιατί μου αρέσει να λύνω προβλήματα Αγαπώ τις δύσκολες καταστάσεις, με ανανεώνουν ως άνθρωπο και μου μαθαίνουν πράγματα»

Αμφισβήτηση έχεις δεχτεί ποτέ; «Θα ήταν παράλογο να μην έχω δεχτεί. Και από τους κριτικούς, και από το κοινό, και από τον περίγυρο μου. Επίσης αν δεν περάσεις μια περίοδο που σε αμφισβητούν, δεν μπορείς να καταλάβεις τι είσαι. Αν όταν ξεκίνησα δεν έλεγαν ότι είμαι ανατρεπτικός, ίσως να μη γινόμουν»

Ανατρεπτικός γιατί ήσουν; «Όταν ξεκίνησα δεν υπήρχε κάποια βάση για να μπορέσω να ανατρέψω κάτι. Δεν είχα γνώσεις χορού. Δεν είχα καν την παιδεία για να ανατρέψω κάτι. Ανατρέπεις κάτι που γνωρίζεις. Όταν δεν το γνωρίζεις, το ανακαλύπτεις με τον δικό σου τρόπο. Άρα, εγώ ανακάλυψα τον χορό μέσα από τον δικό μου τρόπο. Δημιούργησα κάτι προσωπικό», λέει ο ίδιος στο Down Town.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved