Κ. Ασπιώτης: «Καλοσύνη είναι να κοιτάς πέρα από τον εαυτό σου και την προσωπική σου βόλεψη»
Showbiz

Κ. Ασπιώτης: «Καλοσύνη είναι να κοιτάς πέρα από τον εαυτό σου και την προσωπική σου βόλεψη»

Ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης φέτος πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν», που παρουσιάζεται στο «Θησείον-Ενα Θέατρο για τις Τέχνες». Ο ηθοποιός λοιπόν μιλάει για την καλοσύνη αλλά και το πόσο ταυτίζεται με τους ρόλους που αναλαμβάνει...

Τι σημαίνει καλοσύνη για εσένα;

Να κοιτάς πέρα από τον εαυτό σου και την προσωπική σου βόλεψη. Να είσαι αλληλέγγυος προς ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, να προσπαθείς να καταλαβαίνεις όσα δεν σου είναι κατανοητά µε την πρώτη, να µην κάνεις κακό στους άλλους, πρακτικό ή ηθικό.

Το θέατρο σε έχει βοηθήσει να καταλάβεις καλύτερα τους ανθρώπους;

Απόλυτα. Γιατί προσπαθώ να µπω µέσα σε χαρακτήρες που µερικές φορές δεν έχουν σχέση µε εµένα. ∆εν θα έκλεβα ποτέ, αλλά αν χρειάζεται να υποδυθώ ένα κλεφτρόνι θα πρέπει να καταλάβω γιατί το κάνει. Ε, αυτό µου ανοίγει κάποιους ορίζοντες ως προς την κατανόηση των ανθρώπων. Αυτό το κάνω και στη ζωή µου και ίσως το πληρώνω. Καταλαβαίνω περισσότερο τους ανθρώπους από όσο θα έπρεπε. Κάποια στιγµή, η Σεν Τε λέει: «Ισως είναι καλό, κάποιες φορές, να µην είµαι καλή µε τους άλλους, αλλά και µε τον ίδιο µου τον εαυτό». Η άμυνα της καλόψυχης Σεν Τε είναι να εφεύρει ένα alter ego, έναν φανταστικό εξάδελφο, πολύ σκληρότερο από την ίδια.

Τι σκέφτεσαι γι’ αυτό;

Αυτό είναι θέµα επιλογών, έχει να κάνει µε το πώς είναι φτιαγµένος κανείς. Για παράδειγµα, υπάρχει ένα ερώτηµα: αν ήξερες ότι αυτή τη στιγµή θα πεθάνει ένα παιδί κάπου στον κόσµο κι εσύ θα πάρεις ένα εκατοµµύριο ευρώ, για να κάνεις φιλανθρωπικό έργο που θα ωφελούσε 100 παιδάκια στην Ελλάδα, θα το έκανες;

Τι θα απαντούσες;

Οχι. Θα έλεγα όχι. ∆εν θα δεχόµουν, για όποιον σκοπό και να ήταν, να πεθάνει ένα παιδί στην άλλη άκρη του κόσµου, στα καλά του καθουµένου. Σκέψου, αυτό το παιδί θα µπορούσε να ήσουν εσύ.

Πηγή: Realnews

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved