Δήμητρα Χατούπη: «Το θέατρο, μετά από τριάντα χρόνια, μου έχει διδάξει τη ζωή»
Showbiz

Δήμητρα Χατούπη: «Το θέατρο, μετά από τριάντα χρόνια, μου έχει διδάξει τη ζωή»

Η Δήμητρα Χατούπη η οποία θεατρικά υποδύεται φέτος την Αλις, ηρωίδα του Αυγούστου Στρίντμπεργκ στο έργο «Ο χορός του θανάτου» μιλάει με λατρεία για τη μεγάλη της αγάπη, το θέατρο αλλά και για όσα προσπαθεί να "περάσει" στους μαθητές της στη σχολή όπου διδάσκει... 

Τι σας έχει διδάξει το θέατρο αυτά τα 30 χρόνια;

Τη ζωή.

Το κοινό έχει αλλάξει στο πέρασμα των χρόνων;

Βλέπει πάρα πολύ θέατρο πια, συχνά εξαιρετικό, άρα οι θεατές είναι πιο εκπαιδευμένοι. Τώρα, με τα νέα παιδιά συμβαίνει κάτι περίεργο, που το διαπίστωσα και στην προηγούμενη παράστασή μας με τον Ακι (σ.σ. Βλουτή), το «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ». Οι ρόλοι είναι μεσήλικες και, θεωρητικά, αφορούν μεσήλικες. Κι όμως, έρχονται πάρα πολλοί νέοι και το απολαμβάνουν. Που σημαίνει ότι, παρά το Instagram και το Facebook, που έχουν κατακλύσει τη ζωή τους, ένα κομμάτι της νεολαίας ψάχνεται έντονα και βαθιά. Αυτό μας δημιουργεί τρομερή χαρά.

Αλήθεια, ποιο είναι το βασικό πράγμα που θέλετε να περάσετε στους μαθητές της σχολής σας;

Ότι οι ρόλοι είμαστε εμείς, άρα αποτελούν σταθμούς μιας διαδρομής ανακάλυψης του εαυτού μας. Επίσης, ασχολούμαι πάρα πολύ με την προσωπικότητα των παιδιών. Στις εισαγωγικές τούς περνάω από μεγάλες, αυστηρές συνεντεύξεις. Στο τέλος, από τους διακόσιους δέχομαι εικοσιπέντε με τριάντα. Κατ’ αρχάς, επειδή δεν κάνουν όλοι για ηθοποιοί. Δεύτερον, μπορεί να μην ταιριάζουν στη δική μου σχολή, στη φιλοσοφία μου, που συνδέει το θέατρο με τη ζωή. Δεν μπορεί να είναι καλλιτέχνης κάποιος αν δεν τον ενδιαφέρει το κοινωνικό σύνολο.

Πηγή: Realnews

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved