Κατερίνα Γερονικολού: Ο ρόλος της Αλίκης, οι φόβοι και η αλλαγή στα μαλλιά
Showbiz

Κατερίνα Γερονικολού: Ο ρόλος της Αλίκης, οι φόβοι και η αλλαγή στα μαλλιά

Η Κατερίνα Γερονικολού θα υποδυθεί την Αλίκη Βουγιουκλάκη στον ρόλο της Λίζας Πετροβασίλη στην παράσταση «Χτυποκάρδια στο θρανίο». 

Η ηθοποιός μίλησε για την πρόταση που της έγινε και αποκάλυψε τους φόβους της.

Ξεκινώ με τα θεατρικά και θέλω να σε ρωτήσω πώς ήρθε η πρώτη πρόταση από τον Λάκη Λαζόπουλο για τον ρόλο της Λίζας Πετροβαοίλη στα «Χτυποκάρδια στο θρανίο»

«Αρχικά οι παραγωγοί με ρώτησαν εάν θα μ' ενδιέφερε. Είχα δίλημμα. Ήταν τζιζ. Ήταν για μένα τότε επικίνδυνο, ασαφές και λίγο αμφιλεγόμενο»

Για ποιον λόγο;

«Γιατί είναι η πρώτη φορά που η παράσταση ανεβαίνει έπειτα από 60 χρόνια και όπως καταλαβαίνεις όλο αυτό είχε ένα ρίσκο. Και βέβαια είχε και τη σύνδεση με την Αλίκη, που υπήρξε η μεγαλύτερη σταρ στην Ελλάδα Το σκέφθηκα λοιπόν πολύ. Ζύγισα τις δυνάμεις μου, αναμετρήθηκα με τον εαυτό μου και είπα «μ' ενδιαφέρει». Ακολούθησε το ραντεβού με τον Λάκη Λαζόπουλο και πιστεύω πως εκ του αποτελέσματος του άρεσα. Μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη και ασφάλεια. Ο Λάκης στα «Χτυποκάρδια» λειτούργησε ιός οραματιστής σκηνοθέτης όχι ως διεκπεραιωτής. Είναι μια πολύ δυνατή παράσταση»

Ο Λάκης ήταν αυστηρός μαζί σου στις πρόβες;

«Όχι δεν ήταν. Ο Λάκης δεν σήκωσε ούτε μία φορά τον τόνο της φωνής του δύο μήνες που κάναμε πρόβες. Είναι ένα πρόσωπο που εμπνέει σεβασμό, οπότε υπάρχει πειθαρχία και αρμονία στον θίασο. Η παρουσία του Λάκη δημιουργεί και λίγο δέος»

Όταν είπες το «ναι» φοβήθηκες τη σύγκριση με την Αλίκη;

«Πριν πω το «ναι» φοβήθηκα αυτό που λες. Από τη στιγμή που συμφώνησα όχι. Ο σκοπός της παράστασης είναι να διασκεδάσει τον κόσμο. Ο θεατής να ξεχαστεί. Όσοι έρθουν με τον χάρακα για να συγκρίνουν πόσο μοιάζω με την Αλίκη, νομίζω πως αυτοί θα χάσουν, θα χάσουν τη γλύκα του να περάσουν όμορφα Τα βασικά χαρακτηριστικά του ρόλου μένουν ως έχουν. Αλλά έφερα τον ρόλο σε μένα στο σώμα μου, στη φωνή μου, στον δικό μου τρόπο»

Την ταινία την παρακολούθησες από τότε που αποδέχθηκες τον ρόλο;

«Όχι. Επίτηδες. Την έχω δει βέβαια στο παρελθόν και θυμάμαι μεγάλα κομμάτια. Όμως δεν ήθελα να την επαναφέρω στη μνήμη μου. Το κείμενο παραμένει αυτούσιο, όμως στην παράσταση έχουν γίνει αλλαγές όπως παραδείγματος χάρη στην ενσωμάτωση των τραγουδιών. Την ταινία όχι, δεν την είδα για να μην επηρεαστώ»

Σκέφθηκες να γίνεις ξανθή για την παράσταση;

«Ούτε συζητήθηκε κάτι τέτοιο ούτε το σκέφθηκα. Άλλωστε έχω τον ρόλο της «Όλγας» στο «Τατουάζ» με συγκεκριμένο Ιοοκ. Με περούκα δεν θα ήθελα να παίξω, αν χρειαζόταν για έναν ρόλο θα άλλαζα χρώμα μαλλιών. Δεν υπήρξε ποτέ κανένα τέτοιο θέμα .Ο ρόλος της Λίζας είναι μιας 18χρονης μαθήτριας του 1960. Τότε απαγορευόταν να βάφουν οι μαθήτριες τα μαλλιά τους. Η Αλίκη ήταν σταρ, ήταν αγαπημένη του κοινού και απλά δεν άλλαξε το χρώμα των μαλλιών της για χάρη του ρόλου» εξήγησε στο tvέθνος

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved