Γιώργος Χρυσοστόμου: «Κοντράρομαι με τους σκηνοθέτες στις πρόβες γιατί… »
Showbiz

Γιώργος Χρυσοστόμου: «Κοντράρομαι με τους σκηνοθέτες στις πρόβες γιατί… »

Ο Γιώργος Χρυσοστόμου για τρίτη σεζόν συνεργάζεται με τον Μάκη Παπαδημητρίου στην παράσταση «Πέτρες στις τσέπες του».

Ο ηθοποιός σε συνέντευξή του μιλά για το μυστικό επιτυχίας αυτής της παράστασης και γιατί κοντράρεται με τους σκηνοθέτες στις πρόβες.

Ποιο είναι τελικά το μυστικό της επιτυχίας αυτής της παράστασης που ανεβαίνει φέτος για τρίτη σεζόν;
«Η χημεία μας με τον Μάκη Παπαδημητρίου πάνω στη σκηνή. Η εκτίμηση που τρέφουμε ο ένας για τον άλλο και η συμπάθεια χωρίς να είμαστε φίλοι κολλητοί. Η συνάντηση μας πάνω στη σκηνή μαγικά ανεβαίνει σε άλλο επίπεδο. Το άλλο «μυστικό» που προσωπικά δεν το θεωρώ μυστικό αλλά συστατικό κάθε καλής παράστασης είναι η απενοχοποίηση, να κλείσεις το μάτι στον θεατή και να του πεις «χαλάρωσε, δεν είναι κάτι σοβαρό». Σε αυτή την παράσταση του δείχνουμε τα λάθη που συμβαίνουν στο θέατρο. Το θέατρο δεν πρέπει να είναι συνώνυμο με τη σοβαροφάνεια. Είναι ένα παιχνίδι. Φυσικά, ένα πειθαρχημένο παιχνίδι. Απαραίτητο είναι και το ταλέντο στο θέατρο. Να χτίζεις μια ωραία αληθινή σχέση με το κοινό. Να γελάμε μαζί τους ενώ είμαστε αυστηροί μεταξύ μας».

Αυτούς τους θεατρικούς κανόνες τους μάθατε μέσα στη δουλειά;
«Μας απελευθέρωσε επικοινωνιακά ο Θωμάς Μοσχόπουλος πριν από μερικά χρόνια στην παράσταση «Mistero Buffon». Μαζί του έμαθα πώς μπορείς να πεις μια ιστορία στο κοινό και οφείλω πολλά στον Θωμά. Βασανιστικά βέβαια μου το έμαθε όλο αυτό. Με αυστηρή μέθοδο. Κοντράρομαι με τους σκηνοθέτες στις πρόβες γιατί δεν είναι τόσο εύκολο να είσαι ελεύθερος σε πλαίσιο. Δεν εννοώ ότι δεν πηγαίνω στην ώρα μου στις πρόβες. Μου αρέσει η πειθαρχία στη δουλειά μου. Δεν μπορώ τις χαοτικές πρόβες, δεν γίνονται επιτυχημένες δουλειές σε πλαίσιο χαλαρότητας. Θεωρώ ότι αν ο αρχηγός «κρατά το μαστίγιο με αγάπη» όλα θα πετύχουν στην παράσταση».

Θέλετε να νιώθετε «ελεύθερος με όρους» και στη ζωή; Δίνετε την αίσθηση ενός ανένταχτου άντρα...
«Θεωρώ ότι είναι ψευδαίσθηση αυτό. Αν πούμε ότι είμαι ένα ζωντανό, δεν πρέπει να με εκπαιδεύσεις πριν με αφήσεις ελεύθερο»;

Πού συναντηθήκατε πρώτη φορά με τον Μάκη Παπαδημητρίου;
«Στη «Λυσιστράτη» το 2010 σε σκηνοθεσία Κακλέα. Από τότε είχαμε πει ότι πρέπει να δουλέψουμε μαζί. Έχουμε κοινό χιούμορ», λέει στο Gala.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved