Κατερίνα Γερονικολού: «Ποτέ δεν θα άλλαζα τα μαλλιά μου για χάρη αυτού του ρόλου, θα ήταν λάθος»
Showbiz

Κατερίνα Γερονικολού: «Ποτέ δεν θα άλλαζα τα μαλλιά μου για χάρη αυτού του ρόλου, θα ήταν λάθος»

Η Κατερίνα Γερονικολού υποδύεται την Λίζα Πετροβασίλη στο έργο «Χτυποκάρδια στο θρανίο».

Η ηθοποιός σε συνέντευξή της, μίλησε για την απόφαση της να υποδυθεί τον ρόλο που είχε παίξει η αείμνηστη Αλίκη Βουγιουκλάκη, αν «έκλεψε» κάτι από εκείνη και αν της έγινε πρόταση να αλλάξει το χρώμα των μαλλιών της.

Πως αποφάσισες να παίξεις το ρόλο της Λίζας Πετροβασίλη στο έργο «Χτυποκάρδια στο θρανίο»;

«Ήμουν στα Μετέωρα για γύρισμα στο σίριαλ «Τατουάζ» και λαμβάνω γύρω στις 15 κλήσεις για κάτι άλλο που είχε συμβεί, είχε «σκάσει» κάτι για την προσωπική μου ζωή, βλέπω και μια κλήση από την οποία ξεκίνησα να παίρνω τηλεφωνά και ήταν από τον παραγωγό που μου έκανε την πρόταση. Του ζήτησα χρόνο 2-3 ημερών, σκέφτηκα ότι δεν έχω κανέναν λόγο να πω «όχι», αφού ήμουν θεατρικά ελεύθερη. Ο ρόλος μου άρεσε και ο Λάκης Λαζόπουλος είναι εξαιρετικός σκηνοθέτης. Έτσι, τώρα, είμαστε στο θέατρο «Ήβη». Ο μόνος λόγος που θα με έκανε να πω «όχι» θα ήταν για να μην μπω σε μια διαδικασία ντόρου».

-Δεν ήθελες να γίνει ντόρος;

«Όχι, γιατί θεωρώ ότι ο ντόρος είναι ένα σύμπτωμα μιας βραχυπρόθεσμης πορείας, δηλαδή κάνεις ένα «μπαμ», απασχολείς, μετά σε βαριέται ο κόσμος, κι εμένα δεν μου αρέσουν αυτά».

-Σκέφτηκες πως ό,τι έχει σχέση με ρόλο που έπαιξε η αείμνηστη Αλίκη Βουγιουκλάκη και φέρει τη «σφραγίδα» της, γίνεται αυτόματα η σύγκριση και σε «ρουφάει»;

«Όχι, έχω βγάλει συμπέρασμα. Μα5 λείπει η Αλίκη, την αγαπάμε όλοι, ακόμα κι αν δεν το λέμε.

- «Έκλεψες» κάτι από εκείνη για χάρη του ρόλου; Σου βγήκε κάτι δικό της επάνω στη σκηνή;

«Όχι, δεν «έκλεψα» κάτι από την Αλίκη Βουγιουκλάκη, αλλά έχω να πω ότι επειδή τα λόγια είναι ακριβώς τα ίδια, δεν έχει γίνει η διασκευή και θα ακουστούν οι ίδιες ατάκες, προφα-νώς θυμίζει. Ήταν θεατρικό, έγινε ταινία, κι έγιναν κάποιες προσαρμογές γι' αυτή τη μετατροπή. Ούτε μπήκα στη διαδικασία να πω ότι επειδή το είχε πει έτσι η Αλίκη και το θυμάμαι, όταν είχα δει την ταινία πριν από 20 χρόνια, θα το πω εγώ αλλιώς.

-Πρόταση για να αλλάξεις το χρώμα των μαλλιών σου σε ξανθά σου έγινε;

«Όχι, δεν μου έγινε τέτοια πρόταση και δεν θα το έκανα για χάρη αυτού του ρόλου, ποτέ, θα ήταν λάθος. Μια 17χρονη μαθήτρια το 1960 δεν είχε πλατινέ μαλλί, απλώς η Αλίκη ήταν γνωστή έτσι. Για ένα άλλο ρόλο, ναι, φυσικά, θα το άλλαζα, αλλά δεν έχει τύχει ως τώρα να το αλλάξω, γι' αυτό με έχετε βαρεθεί με αυτό το μαλλί», λέει στο ΛΟΙΠΟΝ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved