Θανάσης Αλευράς: «Η ρουτίνα του θεάτρου είναι πολύ σκληρή»
Showbiz

Θανάσης Αλευράς: «Η ρουτίνα του θεάτρου είναι πολύ σκληρή»

Θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του, ενώ σε κάθε δουλειά του φροντίζει να ξεπερνά τον εαυτό του.

Ο Θανάσης Αλευράς, μιλά για το αν το θέατρο είναι τρόπος ψυχοθεραπείας, και αν το βραβείο Χορν τον έκανε να είναι πιο προσεκτικός στις επιλογές του.

Έχεις πιάσει τον εαυτό σου να αποζητά την ασφάλεια εντός κι εκτός θεάτρου;

«Στην προσωπική μου ζωή, στο θέατρο, παντού... Είμαστε μεγαλωμένοι έτσι, να είμαστε με αυτά που ξέρουμε και να μην τολμάμε, να μη ρισκάρουμε, να μην παίρνουμε με θάρρος και γενναιότητα πρωτοβουλίες γι' αυτά τα άγνωστα μέρη που σκεφτόμαστε. Εγώ πάω κόντρα στο πρόγραμμα μου».

Για σένα το θέατρο είναι ένας τρόπος ψυχοθεραπείας;

«Το θέατρο δεν είναι ψυχοθεραπεία, δηλαδή όποιος έχει πρόβλημα έρχεται, κάνει θέατρο και γίνεται καλά. Ίσα ίσα, μπορεί να σου δημιουργήσει τρομερές νευρώσεις. Η ρουτίνα του θεάτρου είναι πολύ σκληρή. Πρέπει πρώτα να τα έχεις βρει με τον εαυτό σου ή, ταυτόχρονα, να δουλεύεις με τον εαυτό σου και να κάνεις αυτή τη δουλειά».

Το βραβείο Χορν, που είχες πάρει στο παρελθόν, σε έκανε να είσαι πιο προσεκτικός στις επιλογές σου ή είναι απλά μια επιβράβευση;

«Σίγουρα είναι μια σπουδαία επιβράβευση, την οποία χάρηκα πολύ. Δεν είναι λίγο να σε αναγνωρίζει το σινάφι σου και να σου λέει ένα μεγάλο «μπράβο», γιατί ήταν ένα συμβολικό μπράβο από όλη την οικογένεια του θεάτρου. Από εκεί και πέρα, αν εγώ θέλω να κάνω ό,τι θέλω δεν θα δώσω σε κανέναν λογαριασμό. Μόνο σε εμένα», αναφέρει στο My Tv.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved