Δέσποινα Μοιραράκη: «Πιστεύω ότι η διπλωματία είναι μεγάλη αρετή στον άνθρωπο»
Showbiz

Δέσποινα Μοιραράκη: «Πιστεύω ότι η διπλωματία είναι μεγάλη αρετή στον άνθρωπο»

Η Δέσποινα Μοιραράκη αν και έμπορος δεν αγαπάει την ύλη.

Όπως τόνισε σε συνέντευξή της, ποτέ δεν κρατάει λεφτά πάνω της ή σπίτι της, της αρέσει να διαβάζει και πως το συναίσθημα ταιριάζει με το εμπόριο.

Τι σχέση έχεις με τα χρήματα;

«Αν και έμπορος, μπορώ να σου πω με βεβαιότητα πως εγώ δεν αγαπώ την ύλη. Ακριβή τσάντα αγόρασα μετά τα 40. Προτιμούσα να ρίχνω τα χρήματα στη δουλειά μου. Δεν κρατάω ποτέ λεφτά πάνω μου ή στο σπίτι μου. Με έχουν κλέψει και 6 φορές, και όταν σε κλέβουν είναι σαν να σου ξεσχίζουν τη σάρκα. Παλιά, φόραγε ο κόσμος ακριβά ρολόγια και ρούχα και το χαιρόταν. Τώρα, δεν είναι έτσι και οι εποχές. Τώρα, δεν είναι η εποχή της επίδειξης, του ακριβού ρούχου, του ακριβού ρολογιού και της ακριβής τσάντας. Οι καιροί αλλάζουν και πρέπει και εμείς να αλλάζουμε.

Εσύ αλλάζεις;

«Πάντα. Νόμος της ζωής είναι η αλλαγή. Ή αλλάζεις ή πεθαίνεις. Εγώ διαβάζω, εμβαθύνω και έχω αναπτυγμένο το αίσθημα της διαίσθησης, που με έχει βοηθήσει στην τέχνη της διπλωματίας. Πιστεύω ότι η διπλωματία είναι μεγάλη αρετή στον άνθρωπο, γιατί η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει. Θεωρώ ότι είμαι ένα πνευματικό άτομο. Διαβάζω, αγαπάω πολύ την τέχνη και είμαι βαθύτατα συναισθηματική».

Το συναίσθημα ταιριάζει με το εμπόριο;

«Μα αν δεν έχεις συναίσθημα, πώς θα πουλήσεις οτιδήποτε; Ακούμε συνέχεια για συναισθηματική νοημοσύνη. Για να πείσεις τον άλλον να αγοράσει αυτό που του προσφέρεις, πρέπει να είσαι κι εσύ σίγουρος για το προϊόν σου. Δεν μπορείς να πεις ψέματα Το καταλαβαίνει ο άλλος. Κάθε πετυχημένη σχέση βασίζεται στην ειλικρίνεια Και εμένα η σχέση μου με τους πελάτες έχει διαρκέσει 30 χρόνια. Τώρα έχω πελάτες τη δεύτερη γενιά. Και αυτό από μόνο του λέει πολλά», αναφέρει στο Down Town.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved