Ρομέν Γαβράς: Ο γιος του Κώστα Γαβρά μιλάει για τη νέα του ταινία αλλά και πόσο Έλληνας νιώθει!
Showbiz

Ρομέν Γαβράς: Ο γιος του Κώστα Γαβρά μιλάει για τη νέα του ταινία αλλά και πόσο Έλληνας νιώθει!

Ο Ρομέν Γαβράς, ο σκηνοθέτης γιος του Κώστα Γαβρά, βρέθηκε για δεύτερη φορά στην Ελλάδα µέσα σε έναν µήνα. 

Αφού επισκέφθηκε το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για να παρουσιάσει τη νέα του ταινία «Ο κόσµος σού ανήκει», µε τους Καρίµ Λεκλού, Ιζαµπέλ Ατζανί και Βενσάν Κασέλ, επέστρεψε για την αθηναϊκή της πρεµιέρα.

«Οταν βρίσκοµαι στη Γαλλία νιώθω Ελληνας και όταν είµαι στην Ελλάδα νιώθω Γάλλος», λέει στη Realnews. Η ταινία του είναι µια ιστορία ενηλικίωσης που κρύβεται µέσα σε ένα διασκεδαστικό γκανγκστερικό φιλµ. Τρυφερότητα, χιούµορ, επικαιρότητα, εκπληκτική µουσική, αλλά και µια µικρή πινελιά µελαγχολίας τη διατρέχουν.

Ήρωας είναι ο µικροκακοποιός Φρανσουά, που ονειρεύεται να ξεφύγει από τον στραβό δρόµο, να κερδίσει το κορίτσι της καρδιάς του και, κυρίως, να δραπετεύσει από την αφόρητα καταπιεστική του µητέρα, που τυγχάνει επίσης κακοποιός. Η εκρηκτική Ιζαμπέλ Ατζανί, που την υποδύεται, κλέβει την παράσταση.

«Μου πήρε χρόνο να την πείσω να συµµετάσχει», λέει ο Ροµέν. «Οµως, στο τέλος µε έβαλε να της υποσχεθώ ότι θα την παίρνω σε κάθε ταινία µου, έστω ως κοµπάρσο!» Ο Βενσάν Κασέλ, πολύ φίλος του Γαβρά και στη ζωή, υποδύεται έναν ήρωα αλλοπαρµένο, πολύ διαφορετικό από τους ψύχραιµους, σέξι χαρακτήρες που ερµηνεύει συνήθως. Για τη σχέση µητέρας γιου, που κυριαρχεί στην ταινία, ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος άντλησε έµπνευση από τη δική του σχέση του µε τη µητέρα του και κάποιες θείες του.

«Στην οικογένειά µου είµαστε περικυκλωµένοι από πολύ δυνατές γυναίκες», οµολογεί. «Μερικές φορές, υπερβολικά δυνατές!» Εµπνευση άντλησε και από την ταινία «Ο µεγάλος αµαρτωλός» µε τον Τζέιµς Κάγκνεϊ, που του πρότεινε ο πατέρας του. «Μεταφέρω πολλά στο αίµα µου από εκείνον», παραδέχεται ο Ροµέν. «Την Ελλάδα. Την πολιτική µατιά. Μόνο που εγώ εκφράζοµαι µε πολύ αλλιώτικο τρόπο. Ο κόσµος µου είναι εντελώς διαφορετικός από αυτόν όπου έζησε εκείνος όταν γύρισε τις πολιτικές ταινίες του. Ηθελα να φτιάξω µια διασκεδαστική ταινία και ταυτόχρονα να περιλάβω µέσα της, µε έναν τρόπο, όλες τις δοµές και τις ιδέες του σύγχρονου κόσµου».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved