Ορέστης Τζιόβας: «Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, όποτε δεν ανησυχώ αν θα με συγκρίνουν με κάποιον»
Showbiz

Ορέστης Τζιόβας: «Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, όποτε δεν ανησυχώ αν θα με συγκρίνουν με κάποιον»

Ο Ορέστης Τζιόβας πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Χτυποκάρδια στο θρανίο» και υποδύεται τον ρόλο που ερμήνευσε στον κινηματογράφο ο αείμνηστος Δημήτρης Παπαμιχαήλ.

Ο ηθοποιός σε συνέντευξή του αποκάλυψε πως αποφάσισε να δεχτεί την πρόταση και αν φοβήθηκε την σύγκριση με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Πρωταγωνιστείς στην παράσταση «Χτυποκάρδια στο θρανίο».

«Είναι ένα πολύ αγαπημένο έργο, ερμηνευμένο από δύο σταρ της εποχής, αγαπημένο ζευγάρι, την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Έδωσαν στην ταινία μια πολύ μεγάλη διάσταση, ήταν ένα πολύ γλυκό και τρυφερό έργο. Έχει τα στοιχεία της εποχής, ότι τη γυναίκα την παίρνει ο άντρας από το σπίτι, τη ζητάει από τους γονείς της και γενικώς είναι πιο ρομαντικό. Δεν συμβαίνει εύκολα ένας τέτοιος έρωτας σήμερα. Σήμερα θα είχε περάσει από τη λογοκρισία του κόσμου και την κατακραυγή του κοινού, θα γινόταν σκάνδαλο. Βρισκόμαστε στο θέατρο «Ήβη».

Πώς αποφάσισες να δεχτείς την πρόταση, δεδομένου ότι αυτόματα γίνεται η σύγκριση με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ; Σε τρόμαξε καθόλου αυτό;
«Αυτό που λες δεν το σκέφτηκα πολύ, σκέφτηκα ό,τι συμβαίνει και όχι ότι αυτό θα μου κοστίσει, ότι θα με επηρέαζε. Κάνω μια δική μου ερμηνεία, δεν θα είμαι καθόλου επηρεασμένος από αυτό, ως ηθοποιός έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου γι' αυτό που κάνω, όποτε δεν ανησυχώ αν θα με συγκρίνουν με κάποιον. Είναι κάτι λογικό να σε συγκρίνουν μ' έναν ηθοποιό που έχει παίξει το ρόλο σου, παλαιότερα, ο οποίος ήταν ένας επιτυχημένος ηθοποιός με αποδοχή από το κοινό. Η σύγκριση θα συμβεί ούτως ή άλλως, δεν είναι κάτι που με φοβίζει, είναι ωραίο πράγμα».

Κάνεις κάτι για να μένεις «μακριά» από την ερμηνεία του Δημήτρη Παπαμιχαήλ;
«Όχι βεβαία. Είχα δει την ταινία πάρα πολύ μικρός, δεν την ξαναείδα από τότε, δεν είχα καν εικόνα. Το έκανα για να μην επηρεαστώ θετικά ή αρνητικά. Επηρεάζεσαι από την ερμηνεία ενός άλλου ανθρώπου και δεν νομίζω να σου προσφέρει κάτι να τη δεις. Αν είσαι ένας ολοκληρωμένος ηθοποιός... Δεν ξέρω αν είμαι ολοκληρωμένος ή αν θα είμαι ποτέ, αλλά αν είσαι ένας ηθοποιός που έχει δουλέψει αρκετά, εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου για να κάνεις μια δουλειά όπως την έχεις στο μυαλό σου και Θέλεις να την αποδόσεις. Έκανα αυτό που νόμισα καλύτερο», λέει στο ΛΟΙΠΟΝ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved