Ύψιστη τιμή της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου στον Κώστα Γαβρά!
Showbiz

Ύψιστη τιμή της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου στον Κώστα Γαβρά!

Ο Ελληνας σκηνοθέτης τιμήθηκε για το σύνολο της καριέρας του με ειδικό βραβείο στην τελετή απονομής των Ευρωπαϊκών Βραβείων, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Teatro de la Maestranza της Σεβίλης.

Το βραβείο στον σκηνοθέτη της ταινίας «Ζ» έδψσε ο κορυφαίος Γερμανός συνάδελφος του Βιμ Βέντερς, ο οποίος εκθείασε τη δουλειά και το ήθος του!
«Ο Kώστας Γαβράς, είναι ένας θαρραλέος δημιουργός που μίλησε για τη δικαιοσύνη, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, πολέμησε τον φασισμό, έγινε έμπνευση για νέους κινηματογραφιστές, μας είπε να μη φοβόμαστε τη δύναμη της ψυχαγωγίας, αλλά να τη χρησιμοποιούμε για το καλύτερο» ανέφερε. Παραλαμβάνοντας το αγαλματίδιο, ο σκηνοθέτης, ο οποίος ετοιμάζει πυρετωδώς τη νέα ταινία του, βασισμένη στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, με τίτλο «Ανίκητοι ηττημένοι», συγκίνησε με τον λόγο του.
«Τα συναισθήματα είναι πολλά, η τιμή είναι μεγάλη. Αφιερώνω το βραβείο στη γυναίκα μου, που μένει μαζί μου παρά τις δυσκολίες. Ευχαριστώ επίσης τον Βιμ Βέντερς και την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου. Δίνουν ένα παράδειγμα του πώς πρέπει να είναι η Ευρώπη. Η Ευρώπη είναι σε άσχημη κατάσταση σήμερα. Αλλά, απόψε, εδώ, βλέπουμε ότι μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί, από διαφορετικές χώρες, από διαφορετικές κουλτούρες και από διαφορετικές ταινίες, και να αποδεχόμαστε ο ένας τον άλλον. Και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε» δήλωσε και όλοι στην αίθουσα ήταν όρθιοι και χειροκροτούσαν!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved