Νίκος Ορφανός: «Άρχισε να με βρίζει χυδαιότατα»
Showbiz

Νίκος Ορφανός: «Άρχισε να με βρίζει χυδαιότατα»

Για την πορεία του στο θέατρο, τις σπουδές του αλλά και πόσο δύσκολο είναι τελικά το επάγγελμά του ηθοποιού, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Νίκος Ορφανός.

Ο ηθοποιός αποκάλυψε τι συνέβη και σκηνοθέτης τον έβρισε χυδαία αλλά και πώς αντέδρασε ο ίδιος.

«Οι ηθοποιοί είμαστε οι πλέον ευάλωτοι του χώρου μας. Από τη μία εκτιθέμεθα καθημερινά στο κοινό και από την άλλη δεχόμαστε συνεχώς τις παρατηρήσεις των σκηνοθετών, πολλοί από τους οποίους ψυχαναλύονται στην καμπούρα μας. Διάβαζα μια συνέντευξη του Γιάννη Χουβαρδά, όπου έλεγε πως "το θέατρο είναι ψυχανάλυση". Δεν μας είπε όμως ποιος ψυχαναλύει ποιον. Αυτός τους ηθοποιούς ή οι ηθοποιοί αυτόν; Έχει τύχει να βριστώ άσχημα με σκηνοθέτη. Ευτυχώς μόνο μία φορά. Βασικά αυτός με έβρισε. Εγώ απλώς καθόμουν και τον άκουγα γιατί είχα αποφασίσει μέσα μου ότι δεν πρόκειται να ξαναδουλέψω μαζί του. Ο λόγος ήταν ότι είχα καθυστερήσει λόγω κίνησης να πάω στο θέατρο. Πρόσεξε, δεν κρέμασα την παράσταση, αλλά έφτασα είκοσι λεπτά νωρίτερα αντί για μια ώρα πριν, όπως τους είχα συνηθίσει. Άρχισε να με βρίζει χυδαιότατα. Εκεί είπα "εντάξει, ο άνθρωπος είναι ανώμαλος, τι να καθίσω να του απαντήσω;". Αλλά αποφάσισα ότι αν μου ξαναμιλήσει έτσι σκηνοθέτης, θα σηκωθώ να φύγω από τη δουλειά», εξομολογήθηκε στο People και συνέχισε:

«Δεν το ανέχομαι πια. Ευτυχώς, τελείωσε η εποχή των μεγάλων δασκάλων. Έχω σπουδάσει στη σχολή του Κουν, αλλά, με αυτά που έχω ακούσει για εκείνον αν τον είχα προλάβει, θα είχα φύγει τρέχοντας από τη σχολή του. Δεν ήταν κακός άνθρωπος αλλά λειτουργούσε ασφυκτικά με τους μαθητές του. Τους απαγόρευε να εργάζονται οπουδήποτε αλλού, έβαζε κατά βούληση ατελείωτες πρόβες, δούλευαν όλοι πρωί βράδυ σε επίπεδο ιδρυματικό. Αυτό εμένα με σκοτώνει. Δεν είμαι ιεραπόστολος του θεάτρου και της τέχνης. Θέλω να πιστεύω ότι είμαι ένας απλός, ευσυνείδητος επαγγελματίας, που έχει ζωή και έξω από το θέατρο και θέλει να πληρώνεται στην ώρα του, όπως όλος ο κόσμος. Η εικόνα του φτωχού καλλιτέχνη, όπως εκείνη του βιολιστή στο Λατέρνα Φτώχεια και Φιλότιμο που κουβαλάει το βαλιτσάκι του και είναι αφοσιωμένος στην τέχνη του, δεν με αντιπροσωπεύει. Συγγνώμη».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved