Βασίλης Καλλίδης: «Η εμπειρία θα δείξει ποιος θα γίνει σεφ»
Showbiz

Βασίλης Καλλίδης: «Η εμπειρία θα δείξει ποιος θα γίνει σεφ»

Ο Βασίλης Καλλίδης ασχολείται πολλά χρόνια με την μαγειρική και πλέον η κουζίνα είναι το φυσικό του περιβάλλον. 

Είναι από τους ανθρώπους που θέλουν το επάγγελμά του να μεγαλώσει και ν' ανοίξουν κι άλλες θέσεις εργασίας πάνω σε αυτό.

Ο κόσμος σε σχέση με παλιότερα ασχολείται περισσότερο με τη μαγειρική;

«Βέβαια! Η μαγειρική τα τελευταία 10 χρόνια είναι μόδα. Στα 90s ήταν μόδα τα μοντέλα. Κάπως έτσι η μαγειρική έχει γίνει τάση παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα. Μία καλή τάση βέβαια»

Υπάρχει χώρος για όλους;

«Ναι! Και, αν θες, θα σου απαντήσω λίγο πιο σκληρά. Αυτοί που έλεγαν ψέματα ή κορόιδευαν τον κόσμο εξαφανίστηκαν. Οπότε, αν περίμενες να βγάλεις κάποιο λαβράκι, δεν θα σ' το πω. Είμαι μάγειρας που λέω μακάρι να γίνουν άλλες 10 εκπομπές, να ανοίξουν άλλα 10 εστιατόρια και μακάρι να βγουν άλλα 10 περιοδικά. Είμαι υπέρ της πολυφωνίας. Απλώς όποιος κάνει καλή δουλειά μένει. Άρα, ναι, υπάρχει χώρος για όλους»

Άλλο μάγειρας και άλλο σεφ;

«Είναι σαν να λες άλλο στρατιωτικός και άλλο λοχαγός. Όλοι βγαίνουν από μία σχολή μάγειρες. Με τα χρόνια, η-εμπειρία θα δείξει ποιος θα γίνει σεφ. Σεφ σημαίνει αρχηγός-αφεντικό. Ο χρόνος, λοιπόν, θα δείξει ποιος θα γίνει σεφ και θα μπορεί να διοικήσει μία ομάδα μαγείρων. Δεν .βαφτίζεσαι σεφ. Εγώ δηλώνω μάγειρας και γενικότερα δεν μου αρέσουν οι τίτλοι. Και στεναχωριέμαι με τα νέα παιδιά που βγαίνουν από τη σχολή και λένε πως είναι σεφ. Δεν είναι σεφ. Είναι τιμητικό να λες πως είσαι μάγειρας. Έχουμε, πλέον, ξεφύγει από την εικόνα να λέμε μάγειρα τον χοντρό κύριο που μασουλάει συνέχεια και τα δάχτυλα του είναι γεμάτα με φαγητά. Πρέπει να αποδείξεις ότι είσαι σεφ» είπε στο Mytv.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved