Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: Πρέπει να υπάρχουν ή όχι όρια στην Τέχνη;
Showbiz

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: Πρέπει να υπάρχουν ή όχι όρια στην Τέχνη;

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, μίλησε σε γνωστό περιοδικό για όλους και για όλα!

Ο αγαπημένος ηθοποιός ξεκαθάρισε αν πρέπει να υπάρχουν όρια στην Τέχνη αλλά αποκάλυψε και τον ρόλο που παίζει το χιούμορ στη ζωή του!

Έπειτα από περίπου είκοσι χρόνια στον καλλιτεχνικό χώρο, έχεις ακόμα την αγωνία να αποδείξεις κάτι;

Δεν είναι ο πρωταρχικός μου σκοπός να αποδείξω κάτι, σε εμένα ή στον κόσμο. Πρωταρχικός μου σκοπός είναι να ερωτεύομαι, όπως ο
Σαίξπηρ που προσπαθεί να βρει την έμπνευση του, καθετί καινούργιο που κάνω σ' αυτή τη δουλειά. Και αυτό με κρατάει ζωντανό και δημιουργικό.
Βρέθηκε στιγμή που να απομυθοποίησες όλο αυτό το παραμύθι;

Όσο περνάνε τα χρόνια, σίγουρα, δεν είναι όπως όταν είσαι στην αρχή και σαν νέος ηθοποιός τα βλέπεις όλα ρόδινα. Η δουλειά μας έχει πολλές δυσκολίες σ' όποια φάση κι αν βρίσκεσαι καλλιτεχνικά. Από εκεί και πέρα, κρατάω τον μύθο όσο τον χρειάζομαι να υπάρχει για να μπορώ να ονειρεύομαι. Ούτως ή άλλως το επάγγελμα που κάνουμε είναι από μόνο του ένας μύθος, που, αν μη τι άλλο, είναι αυτό που διαλέξαμε να κάνουμε και αγαπάμε. Είναι από τις λίγες δουλειές που έχουν άμεση απήχηση στον κόσμο.

Πιστεύεις πως θα έπρεπε να υπάρχουν όρια στην Τέχνη, όπως γινόταν στην εποχή που διαδραματίζεται το έργο;

Τι θα πει «όρια» και ποιος μπορεί να τα βάλει στη Τέχνη; Αν βάλεις όρια στην Τέχνη, μπορεί να χάσει την αξία της. θέλω να πιστεύω πως ό,τι γίνεται στην Τέχνη κρίνεται αξιοκρατικά από το κοινό. Τα όρια τα βάζουν οι ίδιοι οι θεατές στο τι θέλουν να δουν ή όχι.

Τι ρόλο παίζει το χιούμορ στη ζωή σου;
Το χιούμορ παίζει πρωταρχικό ρόλο στη ζωή μου, όπως στη.ζωή του καθενός. Στη ζωή μας εμπεριέχονται όλα τα συναισθήματα, αλλά εγώ το έχω σαν βάση για να τα 'χω καλά με τον εαυτό μου, έτσι κι αλλιώς, και μετά με τους άλλους.

Οπότε δεν συμμερίζεσαι την άποψη που λέει ότι όσοι χαρίζουν γέλιο μέσω της Τέχνης δεν το 'χουν στην προσωπική τους ζωή... .
Μπορεί να ισχύει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι καταθλιπτικός όποιος είναι κωμικός πάνω στη σκηνή και τα δίνει όλα. Μπορεί να έχει ανάγκη, να εξοικονομήσει τπν ενέργεια του για την επόμενη παράσταση. Εξαρτάται από τον χαρακτήρα και όχι από το αν είναι κωμικός ή μη, δήλωσε χαρακτηριστικά στο My TV!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved