Σμαράγδα Καρύδη: Δεν φαντάζεστε με ποιον ηθοποιό ήταν συμφοιτητές!
Showbiz

Σμαράγδα Καρύδη: Δεν φαντάζεστε με ποιον ηθοποιό ήταν συμφοιτητές!

Φέτος, η Σμαράγδα Καρύδη κερδίζει τις εντυπώσεις στην παράσταση Μάγισσες της Σμύρνης όμως πρωταγωνιστεί και στην παράσταση «Γαλάζιο πουλί» που θα φιλοξενηθεί στο Μέγαρο Μουσικής. Μάλιστα, στο τελευταίο πρωταγωνιστεί με έναν ταλαντούχο ηθοποιό ο οποίος υπήρξε και συμφοιτητής της. 

Ο λόγος για τον Αιμίλιο Χειλάκη με τον οποίο δεν είχε ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν. Η ηθοποιός αποκαλύπτει: «Σπουδάζαµε την ίδια εποχή, εγώ στο Εθνικό και εκείνος στο Θέατρο Τέχνης, αλλά δεν συναντηθήκαµε ποτέ στη δουλειά... Χαίροµαι πολύ που γίνεται τώρα µε αυτή την παράσταση και ελπίζω να ανοίξει ο δρόµος και για επόµενα θεατρικά µας «παντρέµατα». Τον εκτιµώ πάρα πολύ ως ηθοποιό και ως σκηνοθέτη! Και είµαι χαρούµενη που µαζί µας θα έχουµε τους χορευτές Ιωάννα Παλάσκα, Ελενα Τσικαλά, Γιούργκεν Κυριάκη και Neil Andrian Blakemore, καθώς και τα παιδιά Μάρθα και Αντώνη Λυκιαρδόπουλο».

Τι είναι το «Γαλάζιο πουλί», Σµαράγδα;

Είναι ένα από τα αριστουργήµατα του λυρικού και φαντασιακού θεάτρου, γραµµένο από τον Βέλγο συγγραφέα Μορίς Μέτερλινκ. Πρόκειται για µια ονειροφαντασία µε θέµα δύο αδελφάκια, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, που αναζητούν το πουλί της ευτυχίας, ένα πτηνό παράξενο, αλλά και θαυµατουργό. Μια νεράιδα θα τα συντροφεύσει σε αυτό το γεµάτο αλληγορικές περιπέτειες ταξίδι, σε µια µαγική ατµόσφαιρα, γεµάτη τοπία, µε πλάσµατα µυστηριώδη και σαγηνευτικά πουλιά. Μια περιπλάνηση που συµβολίζει τη διαδικασία της ωρίµανσης, το κυνήγι του ανέφικτου και την αναζήτηση της πραγµατικής ευτυχίας, που τελικά κρύβεται στα απλά πράγµατα και κυρίως στη ζεστασιά της οικογενειακής αγάπης. Εχει κάνει εξαιρετική δουλειά στη διασκευή του έργου ο ποιητής Στρατής Πασχάλης.

Το «Γαλάζιο πουλί» πρωτοµπήκε στη ζωή σου πολλά χρόνια πριν, δεν είναι έτσι;

Ναι! Το ’91, µόλις είχαµε βγει από τη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου µε τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, τη Βίκυ Βολιώτη, τον Αλέξανδρο Λογοθέτη, την Υρώ Λούπη, τη Λήδα Ματσάγγου και µας πήρε ο υπέροχος δάσκαλός µας Γιώργος Μιχαηλίδης να κάνουµε στη Νεανική Σκηνή του «Ανοιχτού Θεάτρου» το έργο αυτό. Ηταν η πρώτη και η τελευταία φορά που έκανα παιδικό! Τότε έπαιζα το «Φως», θυµάµαι, φορώντας ένα κοστούµι µε ένα τεράστιο φως, το οποίο φόρτιζα µετά από κάθε παράσταση, για να φορέσω την εποµένη, µαζί µε διάφορα φωτάκια στα µαλλιά... ∆έκα το πρωί και ήµουν πιο εκτυφλωτική από ποτέ (σ.σ.: γελάει)!

Πηγή: Realnews

Πηγή φωτό: NDP

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved