Βενσάν Κασέλ: «Όταν ερχόταν η Μαρία Κάλλας στο σπίτι μας έλεγα: Πόσο όμορφη είναι!»
Showbiz

Βενσάν Κασέλ: «Όταν ερχόταν η Μαρία Κάλλας στο σπίτι μας έλεγα: Πόσο όμορφη είναι!»

Ο Βενσάν Κασέλ, έδωσε συνέντευξη σε γνωστό περιοδικό και μίλησε για όλους και για όλα!

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην γνωριμία του μετ ον Ρομάν και τον Κώστα Γαβρά, ενώ δεν δίστασε να αναφερθεί στην γνωριμία με την Μαρίας Κάλλας!

Στηρίξατε καλλιτεχνικά τον Ρομάν Γαβρά (γιο του Κώστα Γαβρά) παίζοντας και στις δύο ταινίες μεγάλου μήκους που έχει κάνει. Πώς τον γνωρίσατε και ποια η σχέση σας μαζί του;
«Βεβαίως. Λοιπόν, ο Ρομάν Γαβράς ζούσε στο ίδιο κτίριο με τον Ματιέ Κασοβίτς και τον Κιμ Σαπιρόν (σα: γιος του γραφίστα Kiki Picasso). Στα 13 τους ο Ρομάν Γαβράς και ο Κιμ Σαπιρόν έκαναν ταινίες μικρού μήκους και είχαν μια ομάδα που την αποκαλούσαν «Kourtrajme». Τον συνάντησα σε αυτό το κτίριο γιατί ήμουν συνέχεια εκεί, αφού δούλευα με τον Ματιέ Κασοβίτς. Με κάλεσαν με τον Κιμ σε μια ταινία μικρού μήκους, έπειτα σε μία άλλη και έτσι ξεκίνησα να δουλεύω μαζί τους. Όταν έφτασαν στα 20, ο Κιμ θέλησε να κάνει ταινία μεγάλου μήκους και τότε τους παρουσίασα τον Κιμ και τον Ρομάν σε πολλούς παραγωγούς του Παρισιού. Τελικά, αποφάσισα να κάνω εγώ ο ίδιος την παραγωγή της πρώτης ταινίας του Κιμ και εν συνεχεία και του Ρομάν Γαβρά».

Γνωρίσατε τον Κώστα Γαβρά; Τι εντύπωση σας έκανε;
«Α, ο πατέρας του ήταν ένας άνθρωπος που θαύμαζα από μικρός. Από τότε που είχα δει το «Ζ». Αλλά η πραγματικά στενή μου σχέση είναι με τον Ρομάν. Ο Κώστας που είχα γνωρίσει ήταν πάντα ο «μπαμπάς». Για τον Ρομάν έκανα ταινίες, όχι για τον Κώστα. Από τα πρώτα του βήματα ο Ρομάν είχε ένα στυλ καινοτόμο, με απόλυτη ελευθερία. Σε σχέση με άλλους σκηνοθέτες της γενιάς του που ήθελαν να κάνουν μεγάλες ταινίες, ο Ρομάν έφτιαχνε τις δικές του με πολύ φτωχικά μέσα, σχεδόν με τίποτα! Έχει μια εξαιρετικά θετική στάση απέναντι στα πράγματα και έτσι μι τράβηξε προς το μέρος του και με το πέρασμα του χρόνου γίναμε πολύ φίλοι.

Είναι αλήθεια ότι η συνάντηση σας με τι Μαρία Κάλλας είναι η πρώτη σας επαφή με το ελληνικό στοιχείο;
« Είναι αλήθεια ότι γνώριζα τη Μαρία Κάλλας όταν ήμουν πολύ μικρός. Αλλά είχα με ήδη σχέσεις με τον Μιχάλη Κακογιάννη που είχε γίνει νονός του αδελφού μου ( πατέρας μου, που ήταν επίσης ηθοποιός, είχε δουλέψει με τον Κακογιάννη και έτσι τον βλέπαμε συνέχεια στο σπίτι, συναντιόμαστε και οικογενειακώς. Αυτή ήταν η πρώτη μου ουσιαστική επαφή με την Ελλάδα. Ήμαστε περισσότερο συνδεδεμένοι με τον Μιχάλη παρά με τη Μαρία Κάλλας».
Ποια ήταν η αντίδραση σας όταν συναντήσατε την Κάλλας για πρώτη φορά;

«Αν και εγώ δεν θυμάμαι καλά, ο πατέρας μου έλεγε ότι όταν έφτανε στην πόρτα και την άνοιγε βλέποντας την έλεγα:
«Α! Πόσο όμορφη είναι!». Ήταν φίλη του πατέρα μου και ερχόταν στα πάρτυ που κάναμε στο σπίτι, αλλά ήμουν πολύ μικρό παιδί τότε», είπε ο ίδιος στο περιοδικό Gala!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved