Δημήτρης Χρονόπουλος: Αυτό το γλυκό «μυρίζει» Χριστούγεννα!
Showbiz

Δημήτρης Χρονόπουλος: Αυτό το γλυκό «μυρίζει» Χριστούγεννα!

Ο Δημήτρης Χρονόπουλος, ο αυστηρός κριτής του Bake off Greece,  παραχώρησε συνέντευξη σε γνωστό περιοδικό και μίλησε για όλα!

Ο ίδιος, δεν δίστασε να αναφέρει ποιο είναι το γλυκό που του θυμίζει Χριστούγεννα αλλά και αν θεωρεί την ζαχαροπλαστική... τέχνη!

Ποιο είναι το αγαπημένο σας γλυκό;
«Ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά είναι το μιλφέιγ με καραμελωμένη σφολιάτα».
Ποια γλυκά για σας «μυρίζουν» Χριστούγεννα;
«Οι δίπλες θεωρώ ότι είναι το κατεξοχήν παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό, που όμως το έχουμε αμελήσει και υποτιμήσει.
Σε ποια ηλικία αποφασίσατε ότι θα ασχοληθείτε με τον χώρο της ζαχαροπλαστικής; Οι γονείς σας έπαιξαν ρόλο σ' αυτή σας την απόφαση;

«Οι γονείς μου ήταν αυτοί που με παρότρυναν να ακολουθήσω αυτό που αγαπάω. Σχεδόν από την εφηβεία μου, από τα 16 μου χρόνια, ασχολούμαι με τη ζαχαροπλαστική».
Η ζαχαροπλαστική εμπεριέχει το στοιχείο της τέχνης;

«Θα έλεγα ότι η ζαχαροπλαστική σε υψηλό επίπεδο είναι τέχνη. Χρειάζεται έμπνευση για να μπορέσεις να δημιουργήσεις κάτι ιδιαίτερο και πρωτότυπο. Οραματίζεσαι κάτι και έπειτα προσπαθείς να το απεικονίσεις. Τα τελευταία χρόνια παίζει σημαντικό ρόλο στη ζαχαροπλαστική και η αισθητική, γι' αυτό και βλέπουμε περίτεχνα γλυκά».

Έπειτα από σχεδόν 30 χρόνια καριέρας στον χώρο τι συμβουλεύετε τους νέους που επιθυμούν να γίνουν και οι αυτοί ζαχαροπλάστες;

« Για την ακρίβεια είναι 28 τα χρόνια καριέρας. Θα έλεγα ότι χρειάζεται επιμονή και υπομονή, καθώς και διαρκής εκπαίδευση», είπε χαρακτηριστικά στο TV Έθνος!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved