Αθηνά Μαξίμου: Αυτός είναι ο μεγαλύτερος φόβος της!
Showbiz

Αθηνά Μαξίμου: Αυτός είναι ο μεγαλύτερος φόβος της!

Η Αθηνά Μαξίμου ανήκει στην κατηγορία των ηθοποιών που δεν επαναπαύονται ούτε μια στιγμή και δεν θεωρεί τίποτα δεδομένο!

Αυτή την περίοδο, πρωταγωνιστεί στον «Βυσσινόκηπο» και μίλησε σε γνωστό περιοδικό για τις αλλαγές, για τα επόμενα σχέδιά της ενώ δεν δίστασε να αποκαλύψει μεταξύ άλλων, ποιος είναι ο μεγαλύτερός της φόβος!

Εσείς καλωσορίζετε τις αλλαγές ή τις φοβάστε;
«Η αλλαγή έχει πολλά στάδια! Είναι σαν τις ασθένειες που έρχονται και βρίσκουν κάποιον άνθρωπο. Στην αρχή αρνείται όχι συμβαίνει, μετά θυμώνει και αν θέλει κάπως να το αντιμετωπίσει, πρέπει να το αναλάβει. Εγώ προσπαθώ να βλέπω τα θετικά στη μετακίνηση των πραγμάτων του μέσα μου και των ανθρώπων».
Οι άνθρωποι είμαστε «ανοιχτοί» σε οποιουδήποτε τύπου αλλαγή;
«Στην παρούσα φάση - γι'αυτό είναι επίκαιρο το έργο- η κοινωνία μας διέπεται από το σύμπλεγμα της προσκόλλησης στην παιδική αντίληψη των πραγμάτων. Αρνούμαστε να ενηλικιωθούμε και να αναλάβουμε την ευθύνη του εαυτού μας. Δυστυχώς, αυτή η άρνηση υπάρχει χρόνια τώρα, εάν όχι δεκαετίες».
Γιατί συμβαίνει αυτό;
«Η αίσθηση του να ενηλικιωθεί κανείς προκαλεί τρόμο, εν αντιθέσει με το όταν περιμένουμε άλλους να μας σώσουν. Ξέρετε, είναι εύκολο να ρίχνουμε ευθύνες στον διπλανό ή στον απέναντι μας αντί να δούμε πού εμείς έχουμε κάνει λάθος και τι πρέπει να αλλάξουμε. Το άλλο χρειάζεται μια οργάνωση, που σαν κράτος δεν την έχουμε...».
Δεν είναι και θέμα χαρακτήρα;
«Είναι στο εθνικό DΝΑ η έλλειψη οργάνωσης και άρα η αίσθηση του χάους».
Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σας;
«Έχω πολλούς φόβους, αλλά προσπαθώ να εξοικειωθώ μαζί τους. Να δω ότι τίποτα δεν είναι τόσο τραγικό όσο το φτιάχνει το μυαλό και ότι ο κόσμος θα συνεχίσει να υπάρχει χωρίς εμένα, δεδομένου ότι ο μεγαλύτερος φόβος είναι ο θάνατος. Οι ήρωες του έργου έρχονται αντιμέτωποι με τη σπατάλη των χρημάτων».
Εσείς βρεθήκατε σε ανάλογη θέση;
«Στην κοινωνία μας το να έχει κανείς χρήματα είναι στόχος και για κάποιους άλλους στόχος ζωής. Τα χρήματα, πέρα από την αληθινή υφή, δίνουν αξιώματα και κοινωνική θέση, ενώ η έννοια τους είναι απλά για να μπορεί κανείς να ζει αξιοπρεπώς. Εγώ δεν ονειρεύτηκα ποτέ εκατομμύρια και, εάν τα ονειρεύτηκα, δεν το έκανα για εμένα. Αν τα είχα, θα ήθελα πολύ να φροντίσω κάποιους άλλους», είπε χαρακτηριστικά στο My TV!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved