Ο καλλιτεχνικός κόσμος πενθεί! «Έφυγε» από τη ζωή η Μαριάννα Τόλη!
Showbiz

Ο καλλιτεχνικός κόσμος πενθεί! «Έφυγε» από τη ζωή η Μαριάννα Τόλη!

Φτωχότερος είναι ο καλλιτεχνικός κόσμος της χώρας μας μετά τον χαμό της αγαπημένης Μαριάννας Τόλη! 

Μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο, η αγαπημένη τραγουδίστρια και ηθοποιός άφησε σήμερα την τελευταία της πνοή, βυθίζοντας στο πένθος και τη θλίψη τους δικούς της ανθρώπους αλλά και όσους την αγάπησαν για το ταλέντο της.

Η καλλιτέχνις ξεκίνησε την καριέρα της μετά από σπουδές στο εξωτερικό και συγκεκριμέναιστορία της Τέχνης στο πανεπιστήμιο του Κεντάκι στην Αμερική και κλασικό και μοντέρνο χορό στο Λονδίνο. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα αρχικά ασχολήθηκε με το κλασικό τραγούδι ενώ αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Εθνικού. Η πρώτη της παράσταση ήταν η «Λυσιστράτη» στην Επίδαυρο με το Εθνικό.

Το 1977 ήταν ημερομηνία σταθμός για την καριέρα της καθώς συμμετείχε στη Eurovision με το τραγούδι «Μάθημα Σολφέζ» του Γιώργου Χατζηνάσιου μαζί με τους Πασχάλη, Ρόμπερτ Ουίλιαμς και την Μπέσσυ Αργυράκη. Στη συνέχεια έδωσε βάρος στα μιούζικαλ όπου και αναδείχθηκε λόγω της πολυτάλαντης φύσης της. Θριάμβευσε επί σκηνής με τα έργα: «Άννυ», «Ίρμα» και «Σικάγο» ενώ υπήρξε η αντικαταστάτρια της Αλίκης Βουγιουκλάκη στο μιούζικαλ «Εβίτα». Πρωταγωνίστησε επίσης στις ταινίες «Γλυκιά ζωή» του Μιχάλη Κακογιάννη και «Ρόδινα ακρογιάλια» του Ευθύμιου Χατζή.

Την περίοδο 2001-2003 ήταν διευθύντρια στο Παιδικό Στέκι του Εθνικού, ενώ δύο χρόνια αργότερα πρωταγωνίστησε σε παγκόσμια πρώτη στο έργο του Tennessee Williams «Η κυρία Στόουν».

Για τρία χρόνια επίσης είχε εκπομπή στη ΝΕΤ με τίτλο «Μουσικές Μεταμφιέσεις». Το ταλέντο της δεν σταματούσε εκεί καθώς είχε μεταφράσει βιβλία και έχει γράψει αμέτρητους στίχους για τα παιδικά έργα που ανέβαζε. Άλλωστε, είχε μια ιδιαίτερη σχέση με τα παιδιά και το παιδικό θέατρο.

Κάτι άλλο που δεν γνώριζε πολύς κόσμος ήταν πως λάτρευε την ψυχολογία και είχε πάρει μάλιστα το δίπλωμά της σε μεγάλη ηλικία.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved