Showbiz

Παναγιώτης Πετράκης: «Με προβλημάτισαν κάποια πράγματα που είπε ο Γιάννης Παπαμιχαήλ...»

Ο Παναγιώτης Πετράκης, ασχολείται με διαφορετικά πράγματα και δεν του αρέσει να επαναπαύεται!

Ο ηθοποιός, παραχώρησε συνέντευξη σε γνωστό περιοδικό και δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί αυτή τη σεζόν!

Από τις «Γοργόνες και μάγκες» στη «Νεράιδα και το παλικάρι». Πώς έγινε αυτή η μετάβαση;
«Πρόκειται για δύο ταινίες που μεταφέρθηκαν στη σκηνή για πρώτη φορά. Είμαι χαρούμενος γιατί είχαμε κάνει μια σπουδαία δουλειά με το «Γοργόνες και μάγκες», που άρεσε στον κόσμο, και είχαμε μια καλή και επιτυχημένη σεζόν.
Έτσι, με πολλή χαρά δέχτηκα την πρόταση του Γιώργου Βάλαρη να συνεχίσουμε, φέτος, με ακόμα μία αγαπημένη ταινία και, ίσως ακόμα πιο δυνατή ιστορία. Και, όντως, ευοδώθηκε να γίνει μια υπέροχη παράσταση για την οποία είμαι υπερήφανος».
Έχετε πειράξει κάτι από την πρωτότυπη εκδοχή προκειμένου να μεταφερθεί στο θέατρο;
«Το κείμενο έχει τηρηθεί κατά κόρον, ενώ έχουν γίνει ελάχιστες παρεμβάσεις. Για παράδειγμα, η παραμάνα έχει γίνει μητέρα της Κατερινιώς, την οποία υποδύεται η Χρυσούλα Διαβάτη. Ο Γιώργος Βάλαρης σέβεται πάντα το σενάριο της ταινίας την οποία καλείται να μεταφέρει στη σκηνή και είναι προς τιμήν του θέλει να βγάλει κάτι από τη μαγεία της. Ακόμα, νομίζω, η προσθήκη του Νίκου Ζωιδάκη προσδίδει ένα άκρως κρητικό χρώμα στο όλο εγχείρημα».
Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου;
«Η ανταπόκριση φαίνεται ότι είναι πάρα πολύ καλή, σε σημείο που μας ανακοινώθηκε ότι θα έχουμε διπλή παράσταση την Κυριακή για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στη ζήτηση που υπάρχει. Το κοινό μας ανταμοίβει γι΄αυτή την προσπάθεια».

Σε άγχωσε το γεγονός ότι η παράσταση άρχισε να «πολεμάται» πριν καν ανέβει;
«Πολύ καλά κάνουν. Εγώ όλα αυτά τα εκλαμβάνω ως μία δωρεάν διαφήμιση. Έχυομε την τάση δυστυχώς να κρίνουμε και να κατακρίνουμε κάτι πριν καν το δούμε. Το θεωρώ αρκετά αφελές και προκατειλημμένο».

Γιατί συμβαίνει αυτό;
«Αυτό που μπορώ να καταλάβω είναι η προκατάληψη. Δηλαδή ότι το ότι έχουν δει από καταξιωμένους ηθοποιούς και δεν θέλουν να το δουν ξανά. Έτσι, όμως, δεν θα έπρεπε να ανεβαίνουν κλασικά έργα ποτέ. Δεν νομίζω ότι είναι έτσι τα πράγματα. Τα έργα είναι για να δοκιμάζονται από διαφορετικούς ηθοποιούς και ο κάθε ηθοποιός να δίνει το δικό του στίγμα, τη δική του ερμηνεία και το δικό του εκτόπισμα στον ρόλο».
Υπήρξε κάποιο πρόσωπο που έκανε κάποιο σχόλιο το οποίο σε στενοχώρεσε;
«Η αλήθεια είναι ότι δεν στενοχωρέθηκα με κάποιο σχόλιο, αλλά με προβλημάτισαν κάποια πράγματα που είπε ο Γιάννης Παπαμιχαήλ και δεν ξέρω αν αναφερόταν αμιγώς στη δική μας παράσταση. Τον Γιάννη τον σέβομαι, τον συμπαθώ και θέλω πολύ να έρθει να μας δει. Νομίζω θα είναι υπερήφανος για τη δουλειά που, έχουμε κάνει. Ξέρεις τι άλλο συμβαίνει; Όταν καταπιάνεσαι με έργα στα οποία έχουν διαπρέψει καλλιτέχνες-μύθοι, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, είναι σαν να αποδίδεις έναν φόρο τιμής στη μνήμη τους», είπε χαρακτηριστικά στο My TV.

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved