Γιάννης Ζουγανέλης: Η μηνυτήρια αναφορά, οι κατηγορίες εις βάρος του και η απάντησή του
Showbiz

Γιάννης Ζουγανέλης: Η μηνυτήρια αναφορά, οι κατηγορίες εις βάρος του και η απάντησή του

Ο Γιάννης Ζουγανέλης υπερασπίζεται τα πιστεύω του, μιλά έξω από τα δόντια και αποδεικνύει για μια ακόμα φορά πως όσα νιώθει τα εκφράζει.

Γι' αυτό άλλωστε είναι τόσο αγαπητός στον κόσμο και οι επιτυχίες διαδέχονται η μία την άλλη. Ο ηθοποιός μιλά στο «Secret» για όσα έχουν συμβεί αλλά και για τη θέση του από δω και στο εξής. Πριν από λίγες μέρες, το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του Γιάννη Ζουγανέλη για «ρατσιστικές» και «αντι-μεταναστευτικές» δηλώσεις, προκαλώντας εύλογα την αντίδραση του ταλαντούχου καλλιτέχνη.

Αφορμή για τη μηνυτήρια αναφορά ήταν δήλωση του ότι οι Έλληνες που έχουν μεταναστεύσει δεν έχουν «καμία σχέση» με τους μετανάστες που έχουν φτάσει στη χώρα μας. «Να πω μια αλήθεια: ο Έλληνας μετανάστης δεν έχει καμία σχέση με τους μετανάστες που βλέπουμε εδώ πέρα και φιλοξενούμε εμείς. Καμία σχέση», είπε ο Γιάννης Ζουγανέλης, μεταξύ άλλων, μιλώντας στην εκπομπή «Τι λέει». «Καμία σχέση! Να σε φιλοξενήσω, αλλά να μου πατήσεις το κεφάλι μέσα στο σπίτι μου; Όχι, δεν το θέλω», είπε, ενώ περιέγραψε και διαπληκτισμό που είχε με έναν μετανάστη κατά τη διάρκεια εθελοντικής διανομής τροφής, όπου έλαβε μέρος. Όπως εξήγησε, ο μετανάστης πέταξε τη χωριάτικη σαλάτα που του πρόσφερε, λέγοντας πως στη Μέση Ανατολή τρώνε χούμους

Μιλώντας στο «Secret», ο Γιάννης Ζουγανέλης τοποθετείται και δίνει απαντήσεις.

«Αυτό το Παρατηρητήριο για τον Ρατσισμό θα πρέπει να παρατηρεί τους πραγματικούς ρατσιστές, θεωρώ ότι είμαστε έρμαια λογικών που μας ισοπεδώνουν. Εγώ είπα το αυτονόητο, ότι δεν φοβάμαι τους ξένους. Αγαπώ την ισονομία και τους ανθρώπους, απ' όπου και αν είναι. Πρέπει όμως να μας σέβονται αντίστοιχα και να μην τρέμουν τα κορίτσια να κυκλοφορήσουν στη Σωκράτους. Εγώ από τα πρώτα χρόνια της κρίσης προσφέρθηκα να τους δώσουμε φαγητό και το έκανα επειδή το ήθελα. Υπήρξε κάποιος πολύ απαιτητικός, πέταξε τη χωριάτικη σαλάτα και μου ζήτησε χούμους. Ούτε στα πιο gourmet εστιατόρια να βρισκόμασταν», δηλώνει στο «Secret».

«Δεν έχω ρατσιστικές λογικές και έχω αγωνιστεί και φυλακιστεί για τις ιδέες μου», τονίζει. «Η δημοσιογραφία επιλέγει αυτά που τη βολεύουν. Εμένα με ενοχλεί η κουταμάρα των ανθρώπων που είναι σε υπεύθυνες θέσεις, όπως του κυρίου που λέει ότι μου έκανε μήνυση», εξηγεί.

Όσο για τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομα του, καθώς πρόκειται για μια πολύ σημαντική προσωπικότητα, δηλώνει: «Ο κόσμος, όταν βλέπει κάτι, του μένει αυτό, χωρίς να το ψάξει. Του μένει ο Ζουγανέλης και βλέπει την επιφάνεια. Ωστόσο, βρέθηκαν πολλοί άνθρωποι που με υποστήριξαν, αλλά και ποιοι που υβρίζουν στα social media», παραδέχεται.

Ο ηθοποιός τόνισε πως δεν έχει πάρει ακόμα τη μήνυση στα χέρια του, ενώ, αν κάτι τέτοιο συμβεί, είναι έτοιμος. «Εγώ θα τον προκαλέσω κι άλλο αυτόν τον κύριο από το Παρατηρητήριο. Αν μου έρθει η μήνυση εγγράφως, θα υπερασπιστώ τις ιδέες μου. Δεν θα αφήσω την υπεράσπιση του ελληνικού βιώματος, της πατρίδας, σε γκεμπελιστές και φασιστοειδή», καταλήγει.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved