Σωτήρης Χατζάκης: «Περνάς από πολλά στάδια στα οποία πρέπει να είσαι μόνος σου…»
Showbiz

Σωτήρης Χατζάκης: «Περνάς από πολλά στάδια στα οποία πρέπει να είσαι μόνος σου…»

Αφού ολοκλήρωσε τη θητεία του ως καλλιτεχνικός διευθυντής των κρατικών θεάτρων, αποφάσισε να συστηθεί εκ νέου στο κοινό με την ιδιότητα του ηθοποιού.

Ο Σωτήρης Χατζάκης σε συνέντευξή του μίλησε για το θέατρο και τι σημαίνει για εκείνον, και αν υπήρξε στιγμή που κλείστηκε στον εαυτό του.

Για εσάς τι σημαίνει θέατρο;
«Το θέατρο σημαίνει ότι κοιτάω κάτι άλλο. Δεν μου αρκεί ο εαυτός μου αλλά ούτε θέλω να είμαι κλεισμένος σ' αυτόν, θέλω να ταξιδεύω στην ετερότητα του άλλου, ο οποίος πολλές φορές μπορεί να 'ναι απειλητικός, επικίνδυνος ή να έχει άλλη ηθική ή κανόνες. Αυτό είναι το μεγαλείο τη ς λειτουργία ς στο θέατρο, τα μαγικά ταξίδια που κάνει ένας άνθρωπος στους άλλους και μέσα από αυτά βγαίνει πιο πλούσιος. Το δώρο της ηθοποιίας είναι κοινωνικά ωφέλιμο γιατί μαθαίνεις μέσα από αυτή τη διαδικασία να αποδέχεσαι, να αγαπάς, να νιώθεις τη διαφορετικότητα. Δεν είσαι φοβικός ή έγκλειστος στον εαυτό σου και αυτό αντανακλά σε αναγνωρίσιμες περιπτώσεις, όπως, για παράδειγμα, το προσφυγικό και η διαφορετικότητα, την οποία εγώ τη βλέπω μόνο σαν δικαίωμα».

Υπήρξε στιγμή που να κλειστήκατε στον εαυτό σας;
«Ξέρετε, η πορεία του θεάτρου δεν είναι ευθύγραμμη αλλά σπειροειδής και κυκλική. Καθώς προχωράς κι ακολουθείς το σχήμα, μπαίνεις σε ιδιωτική περισυλλογή προκειμένου να γεμίσεις, να μάθεις κάποια άλλα πράγματα. Περνάς από πολλά στάδια στα οποία πρέπει να είσαι μόνος σου, κι αυτό δεν είναι κατ’ ανάγκη δυστυχία», λέει στο MyTv.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved