Μαρία Κίτσου: «Είμαι ενθουσιασμένη για το καινούργιο μου «στοίχημα» στο θέατρο»
Showbiz

Μαρία Κίτσου: «Είμαι ενθουσιασμένη για το καινούργιο μου «στοίχημα» στο θέατρο»

Από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς της γενιάς της, η τιμημένη με το Βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» Μαρία Κίτσου ζει τον απόλυτο έρωτα στο πλευρό του συνθέτη Μίνωα Μάτσα, με τον οποίο μάλιστα συνεργάζεται στην παράσταση «Τερέζ Ρακέν», που θα ανέβει τον Φεβρουάριο στο θέατρο «Ροές».

Η ίδια μιλάει για το νέο θεατρικό της στοίχημα, για το οποίο δηλώνει ενθουσιασμένη... Διαβάστε τι αποκάλυψε...

Να ξεκινήσουμε από το νέο σου θεατρικό «στοίχημα», την «Τερέζ Ρακέν», που έρχεται σύντομα στο θέατρο «Ροές», στο Γκάζι.

Είμαι ενθουσιασμένη για το καινούργιο μου αυτό «στοίχημα» και για τη δυνατή ομάδα στην οποία ανήκω. Συναντώ εκ νέου με μεγάλη χαρά την άξια σκηνοθέτιδα Λίλλυ Μελεμέ (η ίδια υπογράφει και την έξοχη διασκευή από το ομώνυμο αριστούργημα του Εμίλ Ζολά), με την οποία είχαμε δουλέψει εξαιρετικά στη «Δεσποινίδα Τζούλια», και είμαι ευτυχής που παίζω πλάι στη Σοφία Σεϊρλή, στον Κώστα Βασαρδάνη, αλλά και στον Θανάση Πατριαρχέα. Διαδραστικό ρόλο παίζει η εξαιρετική μουσική του Μίνωα Μάτσα και η ομάδα δυναμώνει με τον Κωνσταντίνο Ζαμάνη, που έχει σχεδιάσει ένα εντυπωσιακό «κουνημένο» σκηνικό, και με τη Μελίνα Μάσχα, που υπογράφει τους αριστοτεχνικούς φωτισμούς.

Θυμάμαι ότι μου μιλούσες καιρό για την «Τερέζ Ρακέν» που σε είχε... κλέψει!

Με είχε «κλέψει» πολύ καιρό και ήταν όνειρο ζωής να παίξω την παράφορη αυτή ηρωίδα! Το μυθιστόρημα του Εμίλ Ζολά είναι αληθινό αριστούργημα! Συγκλονιστικό! Στην εποχή του θεωρήθηκε πορνογράφημα, μιας και η Τερέζ μοιράζεται ανάμεσα στον άρρωστο εξάδελφό της -τον οποίο παντρεύεταικαι σε έναν φίλο του, με τον οποίο αποφασίζουν να τον σκοτώσουν για να χαρούν τον έρωτά τους. Τότε έρχονται συγκλονιστικές εξελίξεις που κόβουν την ανάσα, με το έργο να θυμίζει ψυχολογικό θρίλερ. Είμαι συνεπαρμένη από την «Τερέζ Ρακέν» και ευτυχισμένη που φτιάχτηκε η ιδανική συνθήκη για να ανέβει!

Ο ρόλος της Τερέζ σε έχει σαγηνεύσει, έτσι;

Με έχει ξετρελάνει! Τη βλέπουμε στη Γαλλία του 19ου αιώνα, απίστευτα εγκλωβισμένη σε μια ασφυκτική καθημερινότητα ανάμεσα στον ασθενικό Καμίν, εξάδελφο και σύζυγό της, και την υπερπροστατευτική θεία της, την κυρία Ρακέν. Η ανυπόφορη στασιμότητα μέσα στον οικογενειακό «τάφο» περνάει σε ένα παράφορο πάθος με έναν στιβαρό άντρα. Η παρουσία του κυριεύει τους νευρώνες της, λυγίζοντας και υπερνικώντας κάθε δισταγμό προς την απαγορευμένη έλξη του. Τα ζωώδη ένστικτα απελευθερώνονται και γεννούν ένα εφιαλτικό παιχνίδι απόλυτης ηδονής και οδύνης. Ανακαλύπτοντας την Τερέζ σε κάθε πρόβα, νιώθω να με σαγηνεύει ακόμα πιο πολύ το σκοτάδι της, αλλά και η παραφορά της, που θα της κοστίσει πολλά...

Κάθε φορά που μιλάμε για κάποιο νέο σου υποκριτικό «στοίχημα» σε βλέπω έντονη, μα εδώ «φλέγεσαι» με αυτή την ηρωίδα, Μαρία.

Κάθε φορά δίνομαι ολοκληρωτικά σε όποιον ρόλο αναλαμβάνω. Δίνομαι 100%, σε σημείο που έχω φτάσει να ζαλιστώ και να λιποθυμήσω από την ένταση. Με κυριεύουν οι ρόλοι που ενσαρκώνω. Η Τερέζ ακόμα παραπάνω. Είμαι σίγουρη πως ο κόσμος θα αγκαλιάσει τη δουλειά μας αυτή, που γίνεται με αληθινό μεράκι και κατάθεση ψυχής από όλους τους άξιους συντελεστές.

Πηγή: Realnews

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved