Χρήστος Θηβαίος: Η ζωή μετά την απεξάρτηση από το αλκοόλ!
Showbiz

Χρήστος Θηβαίος: Η ζωή μετά την απεξάρτηση από το αλκοόλ!

Έχοντας περάσει αρκετά δύσκολα όλα αυτά τα χρόνια, ο Χρήστος Θηβαίος κατέθεσε τη δική του εµπειρία από τον εφιάλτη του, μετά τη δημόσια παραδοχή του ότι εδώ και έξι μήνες απέχει από την κατανάλωση αλκοόλ από το οποίο ήταν εξαρτημένος.

Εχοντας περάσει αρκετά δύσκολα όλα αυτά τα χρόνια, ο Χρήστος Θηβαίος κατέθεσε τη δική του εµπειρία από τον εφιάλτη του...

«Ειδικά µε το αλκοόλ συµβαίνουν δύο είδη αρνητικών πραγµάτων που δείχνουν θετικά. Το ένα είναι το γεγονός ότι είναι νόµιµο, σου παρέ- χεται ανά πάσα στιγµή. Ενας φίλος µού είχε πει “ρε φίλε, είσαι τυχερός, µπορείς να πας να αγοράσεις το ναρκωτικό σου ανά πάσα στιγµή, στο περίπτερο”. Φοβερή κουβέντα. Το άλλο είναι ότι σε εµάς τους καλλιτέχνες... επιτρέπονται οι εξαρτήσεις και είναι και τιµή µας και καµάρι µας. Από την άλλη πλευρά, όµως, ας µην ξεχνάµε ότι εγώ αποτελώ παράδειγµα για τους νέους ανθρώπους, οπότε έχω ευθύνη. Οχι µόνο για τα παιδιά µου, αλ- λά για τα παιδιά όλου του κόσµου».

∆εν είναι η πρώτη φορά που προσπάθησε να απαλλαγεί από την εξάρτησή του. Όπως αποκάλυψε: «Είχα κάνει κάποια προσπάθεια, δεν πέτυχε και ήρθε ένα απόγευµα που είπα “τέρµα, πρέπει να ζητήσω σοβαρά βοήθεια γιατί πρέπει αυτό το πράγµα να τελειώνει”. Ποιο είναι το µυστικό; Το µυστικό είναι να αποµυθοποιηθεί η ουσία. ∆ηλαδή, δεν έχει να κάνει µε το γεγονός ότι είσαι πιο ερωτευµένος αν έχεις πιει, ούτε µε το γεγονός ότι είσαι καλύτερος ποιητής ή τραγουδιστής. Αυτά είναι βλακείες. Οχι, φυσικά, ότι κάποιος κατά τη διάρκεια της επήρειάς του δεν µπορεί να µας δώσει µεγαλειώδη πράγµατα. Αλλά δεν είναι αυτοσκοπός. Και δεν χρειάζεται». Οσο για τη νέα του ζωή, µετά τη ζωτικής σηµασίας απόφασή του να νικήσει τους δαίµονές του, ο Χρήστος Θηβαίος παραδέχτηκε: «Οι αλλαγές που είδα ήταν µικρά θαυµατάκια µέ- σα στην ηµέρα. Κατ’ αρχάς µπορείς να πεις “καληµέρα” και να είναι καλή µέρα. Μπορείς να λες “σ’ αγαπώ” και να το εννοείς γιατί ο άλλος το καταλαβαίνει ότι το εννοείς και ότι δεν προσβάλλεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Γιατί πολλές φορές το “σ’ αγαπώ” ακούγεται ως συγγνώµη. Και το συγγνώµη, όσες φορές και αν το έχουµε πει στη ζωή µας, δεν είναι ωραία λέξη, γιατί για ακόµα µία φορά έχεις κάνει κάτι για το οποίο έχεις µετανιώσει».

Πηγή: Realnews

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved