Κάρμεν Ρουγγέρη: «Είναι μεγάλη υπόθεση να προσφέρεις γνώσεις και ευτυχία στα παιδιά».
Showbiz

Κάρμεν Ρουγγέρη: «Είναι μεγάλη υπόθεση να προσφέρεις γνώσεις και ευτυχία στα παιδιά».

Κάρμεν Ρουγγέρη εδώ και πολλά χρόνια δραστηριοποιείται στο παιδικό θέατρο, αφού είναι κάτι που της δίνει χαρά και πληρότητα. Η ίδια αποκαλύπτει τι είναι αυτό που την ώθησε να το κάνει και ποιος είναι ο προσωπικός τη στόχος.

Η Κάρμεν Ρουγγέρη θυμάται, ακόμη, την φράση που της είχε πει ένα μικρό παιδί παρακολουθώντας παράσταση, και εξομολογείται ότι έχει αρνηθεί προτάσεις που την εμπόδιζαν να κάνει παράλληλα παιδικό θέατρο.

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το θέατρο για παιδιά;

«Πιστεύω πολύ στη θεατρική πράξη. Ήθελα να περνάνε καλά τα παιδιά μου στη γειτονιά και να τα ελέγχω, γιατί φοβάμαι στις μέρες μας, έφτιαξα μία θεατρική ομάδα που την ονόμασα «Ρακοσυλλέκτες», γιατί μαζεύαμε πράγματα από τον δρόμο και φτιάχναμε κοστούμια. Όταν δεν μας χωρούσε πια ο χώρος, ζήτησα από τον δήμο να μας παραχωρήσει μία αίθουσα σε σχολείο. Η ομάδα στη συνέχεια πήρε μέρος σε διαγωνισμούς και κέρδισε βραβεία. Εκεί άρχισα να ανακαλύπτω έναν εαυτό που δεν τον ήξερα. Είχα, βέβαια, τρομερά εφόδια από τον πατέρα μου, ο οποίος με είχε φορτώσει με γνώσεις, καθώς ήταν καθηγητής πανεπιστημίου. Είχα και γνώσεις κλασικής μουσικής και ζωγραφικής, και μπορούσα να κατευθύνω τα παιδιά. Αργότερά, ο διευθυντής του Εθνικού θεάτρου με προσέγγισε για να αναλάβω κάτι και από τότε η επιτυχία ήταν πολύ μεγάλη. Ο Νίκος Κούρκουλος, όταν έγινε διευθυντής, μου έδωσε μία αίθουσα και δημιούργησα την Παιδική Σκηνή του Εθνικού θεάτρου και αργότερα την Παιδική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής».

Αυτό που κάνετε είναι καθαρά ένα επάγγελμα;

«Όχι! Είναι έργο ζωής . Έχω απορρίψει προτάσεις που με εμποδίζουν να ανεβάσω μία παράσταση. Αν μπορώ να τα ταιριάξω, τα συνδυάζω για να μη στερώ από τον εαυτό μου την υποκριτική. Είναι, όμως, ωραία η επαφή που έχω με τα παιδιά».

Ποιός είναι ο προσωπικός σας στόχος για κάθε παράσταση;

«Η ευτυχία που βλέπω στα μάτια των παιδιών και η ευχαρίστηση. Στο διάλειμμα βλέπω τα παιδιά και εισπράττω τα συναισθήματα τους. Τρελαίνομαι με όσα μου λένε».

Υπάρχει κάποιο σχόλιο που θυμάστε και σας έχει συγκινήσει;

«Θυμάμαι την πρώτη φορά που ανεβάσαμε την «Οδύσσεια», ένα παιδάκι μου είπε: «Κυρία, με κάνατε ευτυχισμένο». Αυτή ήταν μία φράση που μου έμεινε. Είναι μεγάλη υπόθεση να προσφέρεις γνώσεις και ευτυχία στα παιδιά», λέει στο περιοδικό MY TV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved