Showbiz

Νίκος Ζωιδάκης: Το περιστατικό που συνέβη σε πανηγύρι και τον έκανε να τρομάξει

Ο Νίκος Ζωιδάκης μίλησε για τους χώρους που παίζει μουσική και αποκάλυψε πως έχει κινδυνέψει η ζωή του. 

Ο λυράρης αποκάλυψε το περιστατικό εκείνο που συνέβη σε πανηγύρι πριν αρκετά χρόνια.

Πως κρίνεις το μέλλον των παραδοσιακών τραγουδιών;

«Πιστεύω ότι όσο υπάρχουν νέοι που ασχολούνται με την παραδοσιακή μουσική δεν υπάρχει κανένας φόβος. Αυτό που διακρίνει τη χώρα μας είναι η κουλτούρα, η μουσική και η γλώσσα μας. Αυτά τα τρία χαρακτηριστικά θεωρώ διακρίνουν, όχι μόνο τη Κρήτη αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα, έχοντας απήχηση στη νεολαία με αποτέλεσμα να μην χαθεί το δημοτικό τραγούδι. Δεν είναι μόδα, είναι η ιστορία μας»

Αναρωτιέμαι, πως γίνεται να εμφανίζεσαι σε νυχτερινά μαγαζιά, που ως επί το πλείστον κυριαρχεί το μπουζούκι και ένα άλλο είδος μουσικής απ' αυτό που αντιπροσωπεύεις.

«Θεωρώ ότι η μουσική δεν έχει σύνορα, δεν έχει συγκεκριμένους χώρους, μπορείς να τραγουδήσεις στον δρόμο, στη θάλασσα, όταν κολυμπάς, όταν είσαι με την παρέα σου. Το τι τραγουδάς και πώς το στήνεις έχει σημασία. Τη λύρα την ακούσαμε στη Eurovision, στο Μέγαρο Μουσικής, αλλά και στα πανηγύρια.. Αρκεί αυτό που παίζεις και τραγουδάς να το σέβεσαι για να το σεβαστεί και ο κόσμος που το ακούει»

Έχει κινδυνεύσει η ζωή σου σε κάποιο από τα πανηγύρια που έχεις εμφανιστεί;

«Σε ηλικία 13 ετών, σε ένα πανηγύρι στα Χανιά, υπήρχε τότε το καθεστώς της παραγγελιάς. Η κάθε οικογένεια ή ο έκαστος θαμώνας που παρευρίσκεται παραγγέλλει το τραγούδι του και χορεύει με τη σειρά του. Με πλησιάζει λοιπόν, ένας μεθυσμένος και μου λέει: «θα μου παίξεις τώρα να χορέψω το τάδε τραγούδι». Του απαντώ εγώ ευγενικά, ότι προηγούνται οι άλλοι. Αμέσως βγάζει από την τσέπη του ένα πιστόλι και μου το κολλάει στον κρόταφο! «θα μου παίξεις ή θα σου παίξω;». Ομολογουμένως, -μικρός εγώ- φοβήθηκα γιατί ήταν πολύ μεθυσμένος και είχε το ακαταλόγιστο. Του απαντώ με όση ψυχραιμία είχα: «αν μου παίξεις, δεν θα σου παίξω». Ευτυχώς, ένας φίλος μου, ο Γιώργος Μιχελαράκης, πήρε είδηση το περιστατικό και βουτώντας τον από τον γιακά του πήρε το πιστόλι από το χέρι και μαζί με μερικούς άλλους τον έσυραν απέναντι σε ένα κρεοπωλείο και τον κρέμασαν από ένα τσιγκέλι, που κρεμούν τα κρέατα, μέχρι το πρωί για να ξεμεθύσει. Έτσι, τη γλύτωσα και είμαστε μαζί και κάνουμε αυτήν τη συνέντευξη» εξήγησε στο Full life

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved