Showbiz

Πέθανε στα 64 γνωστός τραγουδιστής

Gossip-tv Team

Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 64 χρονών γνωστός τραγουδιστής.

Την είδηση του θανάτου την έκανε γνωστή ο γιατρός του.

Ο λόγος για τον Μαρκ Χόλις που ήταν τραγουδιστής του συγκροτήματος Talk Talk.

Ο γιατρός του Μαρκ Χόλις, ο Άντονι Κοστέλο - με τον οποίο είχε και συγγένεια - τον χαρακτήρισε ως έναν «καταπληκτικό σύζυγο και πατέρα». Και υπογράμμισε ότι ο Μαρκ ήταν «ένας εντυπωσιακός άνθρωπος με αρχές». Πρόσθεσε ότι «είχε αποσυρθεί από τη μουσική βιομηχανία πριν από 20 χρόνια αλλά παρέμενε ένα αδιαμφισβήτητο μουσικό είδωλο».

Οι Talk Talk δημιουργήθηκαν το 1981 και μέσα σε μια δεκαετία περίπου κυκλοφόρησαν πέντε άλμπουμ. Γνώρισαν επιτυχία με τα synth pop κομμάτια «Talk Talk» που κυκλοφόρησε το 1982, «It's my life» και «Such a Shame» το 1984, πριν εξερευνήσουν περισσότερο πειραματικούς ήχους μετά τα μέσα της δεκαετίας του 1980.

Το επιδραστικό μουσικό σχήμα θεωρείται πως γεφύρωσε το κενό ανάμεσα στον νέο ρομαντισμό και το post rock και αναδιαμόρφωσε το μουσικό σκηνικό με μια σειρά από πολύ αξιόλογες κυκλοφορίες. Ο Χόλις υπήρξε ο βασικός τραγουδιστής του σχήματος και ο μουσικός που υπέγραψε την πλειονότητα των συνθέσεών του.

Γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 4 Ιανουαρίου 1955. Σπούδασε ψυχολογία πριν τα παρατήσει για να αφοσιωθεί στην μουσική. Έφτιαξε το πρώτο του συγκρότημα το 1977. Σχημάτισε τους Talk Talk το 1981 μαζί με τους Πολ Γουέμπ, Λι Χάρις και Σάιμον Μπρένερ που γνώρισε μέσω του αδερφού του.

Οι Talk Talk έγιναν γνωστοί την δεκαετία του '80 με μια σειρά από σημαντικά για την εποχή τους άλμπουμ που ξεχώριζαν για την ιδιαίτερη παραγωγή τους όπως τα «It's My Life», «The Colour of Spring», «Spirit of Eden», «Laughing Stock» αν και ποτέ δεν γνώρισαν την επιτυχία στα chart όπως τους αναλογούσε.

Ο Χόλις έγινε ακόμη πιο γνωστός σε ένα νεότερο κοινό με την διασκευή του «It's my Life» από τους No Doubt το οποίο έγινε τεράστια επιτυχία το 2003. Το σχήμα διαλύθηκε το 1992 επειδή ο Χολις ήθελε να αφοσιωθεί στην οικογένεια του. Κυκλοφόρησε μια σόλο δουλειά με τίτλο το όνομα του το 1998 πριν αποσυρθεί εντελώς από την μουσική.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved